Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/18/2007: "Dierenbeschermingsorganisaties hekelen spotje postbus 51"

Twintig hebben deze week een brandbrief gestuurd aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie (Ter Horst en Hirsch Ballin).
AR2007009 (22k image)
Voorafgaand aan de Animal Rights Gathering stonden pers en de publiciteitsgeile CDA-er Algra de deelnemers op te wachten
De dierenbeschermers spreken daarin hun boosheid uit over de huidige Postbus 51-campagne tegen terrorisme waarin een link wordt gelegd tussen dierenrechten en terrorisme.
Klik op meer.

De organisaties doen de dringende oproep om de uitzending van deze spotjes met onmiddellijke ingang te staken. In de spotjes wordt stelling genomen tegen mensen met 'extreme ideeŽn over dierenrechten, of politiek, of geloof'. De verdere strekking van de spotjes is dat in Nederland steeds meer mensen samenwerken om te voorkomen dat iemand 'terroristische ideeŽn' krijgt.

De dierenbeschermingsorganisaties achten het volstrekt ontoelaatbaar dat de overheid haar burgers die voor de rechten van dieren opkomen, middels een gerichte mediacampagne als potentiŽle terroristen neerzet.

De dierenbeschermingsorganisaties stellen in hun brief onder meer dat het niet bij voorbaat ontoelaatbaar is om er extreme ideeŽn over welk onderwerp dan ook op na te houden. Vreedzame ideeŽn over een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving kunnen door andere mensen als extreem beschouwd worden.

De dierenbeschermers wijzen erop dat het vrouwenkiesrecht of de oproep tot afschaffing van de slavernij lange tijd als extreme ideeŽn golden. 'Dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen en we zijn de idealisten van toen dankbaar voor hun inzet' aldus David van Gennep, woordvoerder namens de 20 organisaties. 'Bovendien zijn extreme ideeŽn zijn niet per definitie gevaarlijk of agressief, laat staan dat ze aan terroristische ideeŽn kunnen worden gelijkgesteld.'

De samenwerkende organisaties doen daarom de dringende oproep om de uitzending van deze spotjes met onmiddellijke ingang te staken.

De brandbrief is ondertekend door:
Stichting AAP - Stichting Bont voor Dieren - Comitť Anti Stierenvechten - De Faunabescherming - Hondenbescherming - IFAW (International Fund for Animal Welfare) - Milieudefensie - Nederlandse VegetariŽrsbond - Nederlandse Vereniging voor Veganisme - Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren - Stichting Dierenrechten Europa - Rechten voor al wat Leeft - Varkens in Nood - Vereniging Proefdiervrij - Stichting Dier en Recht - Vissenbescherming - Wakker Dier - World Animal Net - WSPA Nederland - ZeehondencrŤche Lenie 't Hart


Powered by Greymatter