Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/09/2007: "IsraŽlische anarchisten kondigen staking stroomtoevoer aan uit protest tegen Gazabeleid"

IsraŽlische anarchisten hebben vorige week massaal posters verspreid waarin aangekondigd wordt dat de stroomtoevoer in het land de komende week gestaakt zal worden.
AATWg1 (32k image)
De bewuste aankondiging
De actie vloeit voort uit het voornemen van IsraŽl de Palestijnse bevolking in de Gaza-strook te treffen met het stopzetten van de toevoer van benzine en elektriciteit.
Klik op meer.

Op initiatief van de Anarchisten tegen de Muur hebben zo'n zestig activisten in de nacht van woensdag op donderdag zo'n 10.000 posters in allerlei formaten verspreid in de drie grote steden van Israťl, namelijk Tel Aviv, Jeruzalem en Haifa. De posters lijken op die het elektriciteitsbedrijf doorgaans gebruikt indien de stroomtoevoer tijdelijk wordt gestaakt. Dit maal was de oproep echter ondertekend met het 'Front voor de Bevrijding van Gaza'.

IsraŽl is van plan op korte termijn de energietoevoer naar de Gaza-strook te treffen vanwege de voortdurende aanvallen die er ondernomen worden op doelen in IsraŽl.

De actie kreeg veel respons in de IsraŽlische media.

Beelden van de actie vind je hier.

14 Reacties


'Front voor de Bevrijding van Gaza'
Dat is een hele mooie naam. Is Gaza nu nog niet bevrijd? Dat is nou juist het probleem, dat Israel zich al heeft teruggetrokken uit de Gaza en toch doorgaat met het afschieten van raketten.
Blijkbaar geloven de demonstranten al niet meer in de Bevrijding van Palestina. Dat is ook logisch, omdat Israel al jaren een democratie is, in tegenstelling tot de omringende landen.

zei: Keesjemaduraatje op 13/12/2007 om: 20:00u

Tussen al zijn wartaal begaat Keesje natuurlijk een prachtige freudiaanse verschrijving: inderdaad schiet Israel nog regelmatig raketten af op Gaza, of stuurt er tanks heen.
Het wordt toch al steeds duidelijker dat deze apartheidsrepubliek met al zijn mooie vrienden geen vijanden meer nodig heeft.

zei: Prul op 14/12/2007 om: 20:12u

dat was inderdaad een verschrijving. Ik bedoelde dat Palestijnse strijders doorgaan met het afschieten van raketten.
Onbedoeld of bedoeld ondersteun jij een conservatief en onmenselijk regime van Hamas op de Gaza. Zelfs Anja Meulenbelt, die toch echt niet van enige sympathie met Israel verdacht kan worden, schrijft op haar weblog dat de Hamas op straat, voor de ogen van hun kinderen, Fatah strijders heeft geexecuteerd. En nou jij weer, zogenaamde vrijheidslievende anarchist.

zei: Keesjemaduraatje op 14/12/2007 om: 20:36u

Voor alle duidelijkheid: wij steunen geweldloze directe acties die aan de basis van de samenleving aldaar ondernomen worden door de anarchisten in IsraŽl en door Palestijnen.

zei: Arend op 14/12/2007 om: 23:45u

De zogenaamd vrijheidslievende anarchist Keesje Maduraatje begint al te kwijlen van genot bij de gedachte aan een fris vrolijk bombardement op Gaza, Libanon of Iran.
Dit soort politieke-rioolbewoners bepaalt tegenwoordig het openbaar debat, in Nederland en elders.

zei: Prul op 15/12/2007 om: 12:11u

Te veel eer. Het openbare debat wordt nog steeds in grote mate beheerst door de berichtgeving in NOS-journaal/NOVA/ZEMBLA/NRC en die zijn het volledig met je eens.
Een bomardement is natuurlijk altijd vreselijk. Dus je hebt mij er niet op kunnen betrappen dat toe te juichen.

zei: keesjemaduraatje op 15/12/2007 om: 17:29u

Daar heeft hij op zijn manier een punt. De Vrije is net zo dol op Hamas als genoemde media. Maar proef het gejammer over die linkse media die nooit genoeg achter Likoed-Israel kunnen staan naar de zin van neocons, alsof wij iets met die media te maken hebben, en hoe de aandacht is afgeleid van onze geweldloze vrienden in Israel.

zei: Prul op 16/12/2007 om: 12:24u

Keesje M. zei in den beginne dat "Israel al jaren een democratie is." Hoezo 'democratie'?
Is hier de definitie van "democratie": een etnische (religieuze) staat (in casu zonder grondwet), met pro forma verkiezingen van elites die andere etnische groepen (inmiddels 60 jaar!) onder-drukken?
Volgens mij schreeuwde vroeger menig onderdrukker in Zuid-Afrika precies hetzelfde en dat had ook niets met 'democratie' te maken, maar dat heette gewoon 'Apartheidsregime'.
Een autoritaire Staat met territoriumdriften en gebaseerd op een vorm van (etnisch) racisme. Het gegeven dat buurstaten of Hamas of Fatah ook geen democratieŽn of democraten zijn, maakt Israel niet minder een verfoeilijke Staat met een 'Apartheids-regime"... Er is geen vrijheid, dus men kan zich bevrijden van een juk (met of zonder geweld).
Wat is er aan positiefs nieuws te melden over de Staat Israel (de Iraanse Staat, de Staat SyriŽ, de Staat Egypte, De Staat Marokko, de V.S. enz. enz.)?
Eťn overeenkomst is dat al haar verdedigers altijd claimen 'vrije democratische verkiezingen' te houden (voor wie daar nog in gelooft). Cui Bono?
Zijn er in de staat Israel nog partij-geleide politici met een (redelijk) schone lei te vinden / ooit geweest?
Voor anarchisten doorgaans een retorische vraag, maar is dat voor Keesje M. het geval?

zei: sjaak M. op 16/12/2007 om: 06:39u

Het feit dat er verkiezingen worden gehouden is op zich geen criterium. Ook in de Sovjet-Unie en in de DDR werden destijds verkiezingen gehouden. Andere kenmerken van democratie, (het is jammer dat ik dat in Nederland nog uitleggen moet)zijnvrijheid van drukpers, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering. In dat opzicht heerst er bijvoorbeeld op de Gazastrook geen democratie, omdat het niet mogelijk zou zijn een pro-Israelische partij op te richten.
Wat betreft het ethnische aspect: Er wonen in Israel wel Arabieren, maar op de Gazastrook wonen geen joden. Als de Palestijnse Authoriteit echt van goede wil zou zijn, zouden ze de Joodse Kolonisten aanbieden op de Westelijke Jordaanoever te blijven wonen. Dat is ook nog eens goed voor de werkgelegenheid.
Volgens mij kunnen anarchisten nooit het plan voor een tweestatenoplossing ondersteunen. Een eigen staat is geen garantie voor vrede en geen garantie voor welvaart. Een oplossing zou kunnen zijn dat Israel nu steeds meer arabieren die in Judea en Samaria wonen, een Israelisch paspoort gaat geven.

zei: keesjemaduraatje op 16/12/2007 om: 22:08u

Democratie beperken tot drie relatieve vrijheden / kenmerken, is het centrale punt missen, nl. een 'democratie' is gebaseerd op het menselijke gelijkheidsideaal. Als iedereen vrij en gelijk in rechten en plichten geboren is dan heeft ook niemand mťťr recht dan een ander om bepaalde wetten vast te stellen of beslissingen te nemen.

zei: sjaak M. op 17/12/2007 om: 12:21u

Tja - in 1945 hadden de moffen gewoon wat kolonies in Nederland moeten houden waar ze zich met hun speciale hobby's bezighielden. En de NSB had ook nooit verboden mogen worden.
En het verzet van '40-'45 bestond uit terroristen. Een bezetting heb je maar rustig te slikken.

Logica van Keesje M. die maar door blijft gaan met zijn insinuaties en o zo graag nog steeds de Spuigroepheld zou willen zijn - o wacht even, heeft hij daar niet weer de kans toe?

zei: Prul op 17/12/2007 om: 12:29u

Voor de goede vrij orde, zou ik pleiten voor een nul-staten oplossing.

Anarchists against the (or any non-democratic) Wall.

Noem de regio 'Palestine/Israel',
daar hebben alle etnische groepen hun wortels liggen.

http://www.israeliposters.co.il/index.php?action=show&ord=36&PHPSESSID=85f350bb940fc5424b8fc3ae7b1a0629

http://www.israeliposters.co.il/index.php?action=show&ord=40&PHPSESSID=85f350bb940fc5424b8fc3ae7b1a0629

http://www.palestineonlinestore.com/stationery/posterspsolidarity.html

Je ljikt alweer te pleiten voor de status-quo van etnische dominantie. Het is toch niet aan Israelische staats-bureaucraten om paspoorten uit te geven aan Palestijnen? Laat ze dat gezamelijk doen als ze daar zin in hebben.

Om je lijn over de werkgelegenheid door te trekken: dat zou nog beter zijn voor de werkgelegenheid.....

zei: sjaak M. op 17/12/2007 om: 12:53u

keesjemaduraatje schreef:
OK verkiezingen zijn een slecht criterium voor 'democratie', maar:
"Andere kenmerken van democratie, (het is jammer dat ik dat in Nederland nog uitleggen moet) zijn vrijheid van drukpers, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering. "

Ik ga niet pretenderen de Israelische wet- en regelgeving te kennen (geen 'Grondwet' en deze 'vrijheden' zijn - naar mijn weten - nergens duidelijk omschreven (en ik ben ook geen kenner van Joodse religieuze boeken), maar ik laat me graag overtuigen), maar volgens mij zijn al deze zgn. humane vrijheden in Israel in het gedrang/strafbaar zodra;
1) het niet de belangen dient van de Staat Israel....,
2) het Joodse karakter van de Staat Israel 'in Frage' wordt gesteld.....,
3) zodra (vermeende) belangen van 'veiligheid' in het geding zijn (wordt bepaald door het leger of een andere veiligheidsdienst),
4) censuur kan ten alle tijden worden toegepast,
5) diverse media (mn. TV) staan onder directe controle van de Staat.

Het verbaast me overigens wel dat een liberaal (?) (en naar eigen zeggen "ex-kraker, ex-anarchist" ), een religieuze Staat steunt, maar soit da's uw eigen zaak om uit te vogelen hoe je het ťťn met het ander kunt rijmen.

zei: sjaak M. op 17/12/2007 om: 04:46u

Mensen, het houdt een keer op - er zijn twee mogelijkheden: een trol als Keesje M. bannen, maar dat is precies waar hij op aanstuurt, dan kan hij in zijn eigen media gaan klagen over terroristenvrienden die de moeizaam verworven vrijheid van menigsuitng haten.

Maar buiten de orde van het onderwerp was hij - en daardoor het hele commentaarsnoer - al van begin af aan, zoals eenvoudig is vast te stellen hierboven. De staart is afgehakt en het commentaar is gesloten.
Autoritair, niet?

zei: Prul op 17/12/2007 om: 17:43u


Powered by Greymatter