Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/04/2007: "Over de verlenging van de missie in Uruzgan"

Door de media worden we doodgeknuppeld met informatie en beelden over de arme Afghanen en de manier waarop wij hen democratie en vrijheid kunnen of moeten brengen.
JoseJSFActie (35k image)
Actie tegen de JSF in Den Haag
Eerst hebben wij toegestaan dat het land na 11/9 plat gebombardeerd werd met wapens waarin verarmd uranium is verwerkt.
Klik op meer.

Collectieve straf voor het doorboren van de TwinTowers waarvan de daders niet uit Afghanistan kwamen. Begrijp mij niet verkeerd, ik wil niet dat welk land dan ook plat gebombardeerd wordt dus ook niet de landen waar de daders vandaan kwamen.

Het onderzoek naar 11/9 zou overgedaan moeten worden om de echte waarheid naar boven te krijgen. Wij als Nederland hebben vooraan gestaan om die barbaren wel eens een lesje te leren en staan nu klaar met kralen en notenbomen om het land weer op te bouwen. Afghanistan is geprivatiseerd en er kan flink geld verdient wordenin de toekomst.

De echte reden tot bombarderen en de zogenaamde "Vredesmissie" zullen wij niet van het kwartet Balkenende, Verhagen, Van Middelkoop en Koenders horen. Daar moet je voor speuren op het internet en de belangen van het westen in Centraal AziŽ vinden. Shell heeft grote belangen zo ook andere multinationals om de energie /olie naar Pakistan en India te vervoeren.

De geografische ligging van Afghanistan is zeer belangrijk voor de grootmachten en het gevecht gaat naar mijn mening over deze macht maar over de ruggen van de bevolking in Afghanistan. Natuurlijk wil ik dat ieder mens een beter leven krijgt, een beter leven waar ook ter wereld maar niet via bommen en geweld.

Gisteren nog een staaltje bezorgdheid van de westerse wereld gezien waarbij de WTO India heeft gedwongen om geen goedkope Aidsremmers meer temaken, goedkope medicijnen die mensenlevens kunnen redden en het leven kunnen verzachten.

O, wat hebben wij het toch goed voor met de wereld. Aan de ene kant bommen gooien om mensen meer vrijheid en geluk te brengen en aan de andere kant mensen gewoon op een zeer pijnlijke manier laten sterven.

Weer terug naar het onderwerp. Hoe maken wij Nederland socialer, hoe ontmantelen wij de leugens over de "Vredesmissies" en hoe belemmeren wijd efensie om jongeren te werven voor deze "Vredesmissies.

De macht van defensie om te gaan jagen op personeel is een nachtmerrie. Ik ben bezorgd over de manier waarop zij jongeren willen gaan werven en welke middelen zij krijgen van de diverse ministeries. De doelgroep van defensie worden, vrouwen, voortijdig schoolverlaters en allochtonen. Het thema is "wereldwijd dienstbaar".

Als ik denk aan de oorlog in Irak en Afghanistan dan komen de woorden "dienstbaar" mij toch wat ongemakkelijk over. De eisen die men stelt aan jongeren vind ik verontrustend, zie de site van het ROC.

Het onderbrengen van jongeren die geen stabiele thuisbasis hebben bij defensie doet mij denken aan Amerikaanse praktijken. Zelfs het ministerie Jeugd en Gezin doet hier vrolijk aan mee. Waarom zijn wij als vredesbeweging of bewuste burgers zo stil, waarom hebben wij niet de kracht die de jongeren door middel van de scholierendemonstraties vertonen?

Ik denk niet dat alle protesterende leerlingen weten waar het precies omgaat, maar zij kunnen zich mobiliseren. Zij sturen mailtjes, smsjes of via msn elkaar berichten en men gaat de straat op. Het gaat mij niet om de manier waarop zij actie hebben gevoerd maar de manier van mobilisatie.

Laten wij deze jongeren in de komende jaren naar welk oorlogsgebied dan ook gaan of hebben wij de plicht om op te komen voor deze jongeren en de landen waar men "Wereldwijd dienstbaar" te beschermen tegen de legers van de grootmachten die hun strijd voeren?

Is er over 5 jaar een parlementair onderzoek nodig naar de reden tot aanwezigheid in Irak en Afghanistan? Laten wij de komende weken nadrukkelijk aanwezig zijn op het plein in Den Haag om in ieder geval te laten zien dat wij weten wat ze doen, dat wij dedemocratische rechten gebruiken.

Democratische rechten door de regering te controleren bij hun besluitvorming wat betreft het uitzenden van mensen voor oneigenlijke doelstellingen. Dat de regering zich bekeken voelt en bekritiseert zodat wij later niet kunnen zeggen "Wij wisten het niet en hebben opzij gekeken".

Een link naar acties komende weken: www.stopoorlog.nl.

Aanstaande vrijdag houdt de regering een hoorzitting waarbij ook de top van het bedrijfsleven en werkgeversorganisaties aanwezig zijn. Een vriendin zei "Bob de Bouwer" gaat opbouwen en geld verdienen in Afghanistan. Tja Afghanistan heeft zijn land geprivatiseerd of zou dat onder druk zijn geweest van het Westen? Zie de NRC

Op het nieuws zijn de prachtige gebouwen en winkelcentra te zien geweest. Volgens de arme bevolking is of wordt dit met drugsgeld betaald en heeft de arme bevolking weinig tot niets met de wederopbouw. Kinderen in vluchtelingenkampen hebben weinig tot geen voedsel of gezondheidszorg. Maar goed.

Waarom blijven wij thuis en wat moet er gebeuren om wel de straat op te gaan? Hiermee geef ik kritiek om de mensen in Nederland, op de mensen die tegend eze verlenging zijn en die weten dat je met bommen en interventies geen vrede of democratie kunt brengen. Het zou goed zijn om massaal de straat op te gaan tijdens de hoorzitting op vrijdag 7 december. Moet men werken, dat is prima, de hoorzitting is tot 20.00 uur gepland dus dan kan men na het werk nog even langs fietsen of lopen.

Ach, frustraties kun je geloof ik niet wegschrijven.

Josť van Leeuwen
Haags Vredes Platform


Powered by Greymatter