Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/23/2007: "Acties van scholieren overal in Nederland"

En toen waren er wilde, spontane stakingen van scholieren, en doken de berichten op van eieren en vuurwerk die door de lucht vliegen, auto's die beschadigd worden en smerissen die de tucht van de markt er in slaan.

Scholierenacties_in_606395b (29k image)

Dit was vorige week, in Groningen - de onrust komt niet uit de lucht vallen

Klik op meer

Uit Middelburg:

Wilde stakingsacties van scholieren in Middelburg zijn vrijdag volledig uit de hand gelopen. Er werden veel arrestaties verricht en de politie sloeg in het rond met knuppels. Er raakten meerdere mensen gewond.

Leerlingen van de CSW Elzenlaan weigeren aan het einde van de ochtend om lessen te volgen en verlieten hun schoolgebouw. Dat deden ze als protest tegen de nieuwe norm van de overheid om voortaan 1040 verplichte lesuren per jaar te geven.

CSW-leeringen van de Elzenlaan zijn vervolgens naar de CSW-locatie Churchilllaan gelopen om ook de leerlingen van die school bij de actie te betrekken. Onderweg werd er met vuurwerk en eieren gegooid. Ook zouden auto's zijn vernield. Bij het Nehalenniagebouw aan de Breeweg in Middelburg ondernam de politie actie en werd gestart om de straat schoon te vegen.

De politie heeft volgens de leerlingen grof geweld gebruikt. Agenten sloegen in het rond en enkele personen werden ter plekke aangehouden en afgevoerd in politieauto's. Leraren en leerlingen reageerden verontwaardigd over het harde optreden van de agenten.

Burgemeester Koos Schouwenaar (Middelburg) wenst nog niet te reageren op de rellen totdat het onderzoek klaar is. Rector Leo de Kraker van de Nehalennia vindt dat politiek Den Haag eens goed moet nadenken wat de huidige maatregelen te weeg brengen.

Ook op het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen en op scholen in Oostburg en Hulst zou gestaakt worden. Of ook daar hardhandig is ingegrepen is niet bekend.

Bron, alwaar ook videobeelden van meppende smerissen. Een blijde jeugd is een stralende toekomst, zeggen wij anarchisten altijd maar.

Wie een verslag heeft, verzoeke De Vrije te mailen (zie menu links) of mij, Prul direct. Of zet het hieronder in het copmmentaar.

1 Reactie


een verslag uit Huize Maduraatje, waar het revolutionaire elan weer ver te zoeken is:
http://keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemaduraatje/2007/11/revolutionair_e.html

zei: Keesjemaduraatje op 26/11/2007 om: 21:30u


Powered by Greymatter