Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/20/2007: "Anarchistische Boekenmarkt 2007"

abm2007 (29k image)
Klik op meer (update 6 december)!

Op zaterdag 8 december 2007 vindt van 11.00 tot 18.00 uur de 9e Anarchistische Boekenmarkt plaats. Lokatie: zalencentrum De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht.

In de grote zaal stands van: Nog Pas Gisteren, Kelderuitgeverij, Rooie Rat, Baskenland Informatie Centrum, Sjaak Weg, AFA, Atalanta, De Zeepkist, Het Vervolg, Assata, Zwart en Rood & Freedom Press, Fabel van de Illegaal, Anarchistische Groep Amsterdam, Anarchie is Orde, Transnational Institute, Sillyscreens, Groen Front, De Wilde Aarde, De AS, Borderline Books, FAU Bremen.

In de middag zullen in de kelder van De Kargadoor de volgende lezingen/discussies plaatsvinden:

13.00 - 14.00 uur: lezing/discussie Anarchie is Orde (ovb)

14.00 - 15.00 uur: Krimpen of Verzuipen. Door Peter Polder.
Na jaren lang tegen bouwprojecten en andere fysieke bedreigingen voor de natuur te hebben gestreden willen GroenFront!-activisten aan de slag met de drie meest omvangrijke bedreigingen voor deze planeet; de klimaatcrisis, het uitsterven van maar liefst een derde van onze mede-aardbewoners en het steeds sneller opraken van grondstoffen (waaronder het binnen 15 a 20 jaar pieken van alle fossiele
brandstoffen).
Niet dat de klimaatcrisis en biodiversiteit nooit een rol speelde bij bijvoorbeeld de actiecampagnes tegen de Betuwelijn en Schinveld. Integendeel zelfs. Kun je als eco-anarchistisch netwerk uit de lage landen een zo veelomvattend probleem aanpakken? Kun je de klimaatcrisis bestrijden met directe acties? Wij denken van wel. Bijvoorbeeld door de bouw van 5 nieuwe kolencentrales in Nederland onmogelijk te maken. Maar er moet meer gebeuren als het tegen houden van steenkolencentrales. En nu het water aan onze lippen staat is het zaak dat iedereen die een steentje bij kan dragen dat ook doet. Op de dag van de VN Klimaattop in Bali geeft GroenFront! activist Peter Polder een lezing over de nieuwe 'Krimpen of verzuipen' campagne van GroenFront!
www.groenfront.nl

15.00 - 16.00 uur: Anarchisme in domineesland. Door Hans Ramaer.
Continu´teit van Domela tot heden via ethische idealen als antimilitarisme, vegetarisme, geheelonthouding en dierenbescherming.

16.00 - 17.00 uur. Anarchiserende woonwerkprojecten, hoe functioneren ze succesvol?
Door Menno Sijtsma.
Misschien denk je erover om in een groep te gaan wonen, of ben je hierop afgeknapt maar fonkelt in je achterhoofd een sprankje hoop? Kom dan naar deze powerpoint-lezing, waarin enkele veelvoorkomende
obstakels bij het gezamenlijk wonen en werken op een overzichtelijke lijst belanden, waarna overgegaan wordt tot de lijst van enige wegen naar anarchistisch succes. Ondertussen wordt er de filosofische en
psychologische diepte ingegaan.
Menno Sijtsma woonde 12 jaar in woongroepen en was ongeveer zo lang aktief in diverse (tamelijk) horizontaal georganiseerde samenwerkingsverbanden.

Hapjes (bio en vega) worden verzorgd door Kitchenpunx. De bar van De Kargadoor serveert koffie, thee en dergelijke.

's Avonds kun je bij de Kitchenpunx in het ACU een vega maaltijd krijgen voor 6 euro. Bonnen hiervoor worden verkocht op de boekenmarkt. Let op: er is beperkt plaats.

De Kargadoor is rookvrij. Honden graag thuislaten.

De organisatie van de boekenmarkt kost geld. Giften zijn welkom op ASN-rekeningnummer 981774857 tnv A Boekenmarkt, Utrecht.


Powered by Greymatter