Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/19/2007: "Green Scare verdachte Eric McDavid in hongerstaking"

Eén van de prominentste verdachten in de Green Scare vervolgingen in de VS, Eric McDavid, bevindt zich inmiddels tien dagen in hongerstaking.
sem008 (9k image)
Opdruk van een T-shirt van de steungroep van Eric
Eric eist veganistisch voedsel nadat de gevangenis waar hij wordt vastgehouden hem dit sinds september onthoudt.
Klik op meer.


Het is voor de tweede maal dat Eric in hongerstaking is gegaan. Na een twee weken durende staking in maart 2006, kreeg Eric uiteindelijk een maand later veganistisch voeding verstrekt in de Sacramento County Jail. Een week voordat in september van dit jaar zijn proces begon, kreeg hij zonder verdere aankondiging geen veganistisch eten meer verstrekt.

Sindsdien ondervindt hij opnieuw gezondheidsproblemen die hem al eerder in de gevangenis parten speelden, zoals pericarditis (ontsteking van het hartzakje). Dat veroorzaakt pijn in de borst, ademhalingsmoeilijkheden en geeft problemen bij het liggen. Nu ondervindt hij ook hinder van zijn nieren en amandelen.

De uitspraak van de rechter in zijn zaak is overigens verdaagd tot 10 januari. Dit tot grote ergernis van het kamp rond Eric aangezien overplaatsing naar een federale gevangenis betere leefomstandigheden voor hem zouden opleveren, zoals beter voedsel, meer luchttijd, meer sociale contacten, ruimere bezoektijden en dergelijke.

Ook het moment om in hoger beroep te gaan, wordt hierdoor vertraagd. Dat Eric namelijk veroordeeld gaat worden staat namelijk zo goed als vast. De jury heeft hem namelijk schuldig verklaard aan delicten die samenhangen met ‘binnenlands terrorisme’ en het voorbereiden van aanslagen in het bijzonder op mens- en milieuonvriendelijke bedrijven en instellingen.

De officier van justitie heeft al laten weten te blijven aandringen op de maximale straf van 20 jaar.

Meer informatie vind je op de site van de steungroep.

Eerdere berichten over de rechtszaak tegen Eric vind je hier en hier.


Powered by Greymatter