Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/10/2007: "Achtste Domela Nieuwenhuislezing 25 november 2007: Anarchisme in Domineesland"

Wat een illustratie! Hoogstwaarschijnllijk is de foto genomen in Appelscha. Het onderstaande bericht moest van een vijftigplusserssite geplukt worden die als zo-goed-als-enige tot nu toe aandacht vraagt voor de Achtste Domela Nieuwenhuislezing.
Het Museum zelf kondigt de lezing aan onder het hoofdje lezingen dat nergens op de site te vinden is.... Of zie ik iets over het hoofd?

tazzx7 (25k image)

Klik op meer

Het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Fonds organiseert op zondag 25 november 2007 de achtste Domela Nieuwenhuis Lezing. Gastspreker is Hans Ramaer, redacteur van De AS. Hij zal spreken over het ethisch karakter van het Nederlands anarchisme van 1885 tot nu.
De lezing wordt gehouden in het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum, Minckelersstraat 11 in Heerenveen. De lezing begint om 14.30 uur. Iedereen is welkom vanaf 13.00 uur. Bert Altena, secretaris van het fonds, verzorgt vanaf 13.00 uur een rondleiding door het museum.

Tijdens de bijeenkomst zal de Domela Nieuwenhuis-penning worden uitgereikt aan kampeerterrein Tot Vrijheidsbezinning in Appelscha, dat zijn 75ste verjaardag viert en altijd een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de instandhouding van het Nederlandse anarchisme.

Hans Ramaer behoorde in 1972 tot de oprichters van De AS, het Nederlandse wetenschappelijk getinte anarchistische tijdschrift, en is sindsdien een van de drijvende krachten achter het blad. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan, waarvan De Piramide der Anarchie (Amsterdam 1977) wellicht de bekendste is.

De entree voor de lezing bedraagt € 5,- (inclusief entree museum en rondleiding). Donateurs van het Domelamuseum hebben gratis toegang.

Het Domela Nieuwenhuis Fonds beheert de nalatenschap van Ferdinand Domela Nieuwenhuis: vrijdenker, socialist en anarchist, maar voor alles strijder tegen maatschappelijk onrecht. Het fonds helpt het aan hem gewijde museum instandhouden, dat sinds 1999 onderdeel is van Museum Willem van Haren in Heerenveen. Het fonds wil het streven van Domela op ondogmatische en actuele wijze blijvend onder de aandacht brengen.

De Domela Nieuwenhuis Lezingen van Homme Wedman (1999), Flip Bool (2000), Lolle Nauta (2002) en Hans Visser (2004) zijn uitgegeven. Zij zijn verkrijgbaar in de museumwinkel voor € 6,80. Ook de lezing van Hans Ramaer zal te zijner tijd in brochurevorm verschijnen.

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur

Hans Ramaer heeft zijn lezing onder andere aan uw verslaggever aangekondigd als een schets van Anarchisme in Domineesland.

Om in de stemming te komen kunt u hier van een andere AS-redacteur een schets van het letterlijke Anarchistische Domineesland lezen.

3 Reacties


'lezingen' staat onder het kopje 'agenda': http://www.fdnmuseum.nl./algemeen/index.html > agenda > lezingen

zei: Joekel op 10/11/2007 om: 19:50u

Dank voor de tip. Bewegwijzering is toch ook een vak. big grin

zei: Prul op 10/11/2007 om: 19:56u

De foto is volgens mij een stil uit het filmpje TAZ (over de camping in Appelscha) van Christina Hallstrom, die ook in het Museum vertoond wordt

zei: kees op 12/11/2007 om: 23:31u


Powered by Greymatter