Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/09/2007: "Een politiestaat in wording..."

...heeft ook nog zijn grappige kanten. FBI-agenten in San Francisco wisten een middel om Iraanse terroristen te ontmaskeren.

250px-Falafel (12k image)

Klik op meer

Twee jaar lang hebben ze in de gaten gehouden of er uit de omzetcijfers van levensmiddelenwinkels in San Francisco en San José, Californië, kon worden opgemaakt of er meer falafel verkocht werd.
Waar meer falafel verkocht werd, konden zich nog wel eens Iraanse terroristen ophouden.
Vanuit de FBI zelf is er op gewezen dat het belachelijk is mensen van terrorisme te verdenken om wat ze eten. Daar zouden we het bij kunnen laten (Bron), ware het niet dat er toch enkele conclusies aan deze gekte te verbinden zijn.

In de eerste plaats: waarom falafel? Simpelweg, omdat je als vegetariër extra verdacht bent in de ogen van de FBI. Er zijn gevallen bekend van vegetariërs die hun voedselvoorkeur bij de landgrens met Canada moesten vermelden en zodoende de toegang geweigerd kregen: verdacht! (Misschien wel een sympathisant met dierenactivisme!).

Blijkbaar is het in de VS mogelijk na te gaan wat er allemaal verkocht wordt in zo'n supermarkt. Dankzij het scansysteem kan de overheid dit ook weer eens in de gaten houden, en u weet: wat ze in de gaten kunnen houden, zullen ze op den duur in de gaten houden. (Heeft u al een ovchipkaart?).

Ik ken de Iraanse keuken niet zo goed, maar Iran is niet het eerste land waar ik aan denk bij falafel (foelfoel, op zijn Arabisch). Iran is ook niet het eerste land waar de FBI aan zou moeten denken als het om zogenaamde terroristen met een buitenlands paspoort in de Verenigde Staten zou gaan. Maar misschien worden die agenten geïnstrueerd in het geheel vergeten te zijn (of nooit geweten te hebben) dat de vliegtuigkapers van 11 september 2001 bijna allemaal uit Saoedi-Arabië kwamen, en dat er niemand uit Irak of Iran bij zat.Powered by Greymatter