Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/07/2007: "A-Films maakt videos over vluchtelingenkamp in Libanon"

Het collectief A-Films heeft recentelijk twee korte videofilms geproduceerd over het vluchtelingenkamp Nahr al-Bared Camp in Libanon.
gse_multipart13402 (7k image)
Beide films gaan over de situatie van de Palestijnse vluchtelingen die gedwongen werden uit het kamp te vertrekken dat vervolgens geheel werd verwoest.
Klik op meer.

A-films is een anarchistisch filmcollectief waarvan de leden zowel uit Europa als het Midden-Oosten afkomstig zijn. Ze geven videoworkshops in Palestina en Libanon en produceren korte films.

Om het vluchtelingenkamp Nahr al-Bared in noord Libanon werd gevochten tussen het leger van Libanon en strijders van al Fatah. Nadat de strijd was geŽindigd, werd het de vluchtelingen niet toegestaan om terug te keren naar de puinhopen die achterbleven. Ondertussen plunderden soldaten en burgers van wat er van het kamp was overgebleven.

"Tragedy Without Borders" werd gemaakt door vluchtelingen van het verwoeste kamp Nahr al-Bared tijdens een video-workshop in het vluchtelingenkamp Beddawi nabij Trablous in Noord Libanon. Zij kregen een training van A-Films gedurende twee weken.

De 20 minuten durende film richt zich op de zware omstandigheden waarin de vluchtelingen van Nahr al-Bared zich bevinden in het kamp in Beddawi.

"Homeless in Shatila" is een korte video over vluchtelingen uit Nahr al-Bared die zich nu in kamp Shatila bevinden dat in Beirut is gelegen. Van degenen die vluchtten bevindt de meerderheid zich weliswaar in kamp Beddawi maar duizenden van hen zijn verspreid over talloze andere Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon.

"Tragedy Without Borders" kan hier (part 1) worden bekeken en hier (part 2) op You Tube.

"Homeless in Shatila" valt hier op You Tube te zien en kan tevens worden gedownload in een kwalitatief uitstekende versie: download.

Op de website van de groep kunnen meer videos uit Libanon en Palestina worden bekeken.


Powered by Greymatter