Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/03/2007: "Strijdbare Bontvrij! demonstratie in Amsterdam"

Vanmiddag (3 november 2007) vond in Amsterdam de jaarlijkse Bontvrij! demonstratie plaats, georganiseerd door onze vrienden van Respect voor Dieren.
Bontvrij2007Adam0955 (42k image)
Ageren bij winkelcentrum met bontzaak
Hoewel de belangstelling met 300 mensen minder was dan vorig jaar deed dit niets af aan het strijdbare karakter van de actie.
Klik op meer.

De tocht voerde vanaf het Beursplein door het mondaine winkelcentrum van Amsterdam (P.C Hooftstraat, Leidsestraat, Kalverstraat). In deze druk bezochte winkelstraten zijn maar liefst 19 winkels die echt bont in hun schappen hebben liggen. Ook enkele bontverkopende winkels op de grachten werden gepasseerd. Om de hoek van de Kalverstraat kreeg modeontwerper Frans Molenaar bezoek. Hem wordt kwalijk genomen dat hij bont in het modebeeld heeft terug gebracht.
Bontvrij2007Adam0965 (26k image)

De talrijk aanwezige politie (ME-bus voorop en achter drie paarden) vormde bij iedere bontzaak die werd gepasseerd een cordon om de winkeliers te 'beschermen'. Veel winkels sloten hun deuren op het moment van passeren. Gedurende de gehele tocht werden voortdurend leuzen gescandeerd als 'Schande, schande, Bloed aan je handen' en 'Bont is moord, alle dieren vrij'. De hartstocht om mensen duidelijk te maken dat bont absoluut niet door de beugel kan, was overweldigend! De Duitse animal rights rapper Aslan Erkol zong fraaie liedjes over vrijheid en revolutie ondersteund door klassieke muziek!
Bontvrij2007Adam0958 (40k image)
De Duitse animal rights rapper Aslan Erkol

De reacties van het talrijk aanwezige publiek waren wisselend en varieerde van applaudiserende medestanders tot volstrekt onbegrip en afgrijzen bij de aanblik van de demonstratie. Versterkt via de houten kar van Theaterstraat werd op kundige wijze informatie over bont verstrekt.

Na drie uur lopen eindigde de tocht waar hij begonnen was, namelijik op net Beursplein. Daar was een warm onthaal met veganistische cake dan wel soep.


Powered by Greymatter