Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/27/2007: "Honderden anarchistische films online"

De anarchistische activist en auteur Stuart Christie heeft honderden films (zowel documentaires als speelfilms) online gezet.
splashpage_optimised (16k image)
Je vindt ze hier.
Klik op meer.

Het zijn merendeels films van anarchisten of over anarchistische thema's, maar soms ook over andere linkse stromingen. In sommige gevallen zijn alleen stukken te zien maar de meeste staan er integraal op.

Verwacht geen Nederlandse ondertiteling.

Christie werd op 18-jarige leeftijd in 1964 in Spanje gepakt terwijl hij met een bom op weg was naar dictator Franco om die te proberen te vermoorden. Hij zat vervolgens jaren in de gevangenis.

Onder druk van een internationale campagne kwam hij vrij, om later in Groot-Brittannie beschuldigd te worden van lidmaatschap van de Britse 'stadsguerilla'groep Angry Brigade. Het lukt echter niet om hem veroordeeld te krijgen. Vier anderen werden wel tot tien jaar celstraf veroordeeld. Christie is sindsdien actief gebleven, heeft onder meer het Anarchist Black Cross helpen heroprichten, uitgeverijen gestart, het tijdschrift Black Flag en meerdere boeken geschreven.

In 2002 publiceerde hij zijn memoires onder de titel 'Granny Made me An Anarchist'. Hier een passage daaruit, over zijn arrestatie in 1964.

Bijdrage van Kees Stad


Powered by Greymatter