Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/26/2007: "Bericht uit de VS-goelag: tien jaar voor hoe zal ik het hier noemen"

...een partijtje beffen, om precies te zijn, maar moest ik dat in de titel zetten? De afgebeelde 21-jarige Genarlow Wilson is er met tweeëneenhalf jaar genadig van afgekomen. Het was de bedoeling dat hij tien jaar zou zitten.

genarlowwilson (18k image)

Klik op meer

Oudejaarsavond 2003, buitenwijk Atlanta, Georgia. Genarlow heeft plezier met een meisje van vijftien. Ook met een van zijn eigen leeftijd trouwens, zeventien. Voor het eerste wordt hij vervolgd en krijgt hij de verplichte gevangenisstraf van tien jaar voor seks met een minderjarige. Dat het met toestemming van de betrokkene was - tja, dat is niet zo verbazend - maakte niet uit.
Evenwel: in 2006 is dit soort misdaden in Georgia omgezet in een overtreding en kun je er maximaal een jaar voor krijgen. Je zou nog steeds zeggen dat het ziekelijk is mensen hiervoor tevervolgen en met gevangenisstraffen op te zadelen, maar als het om goede zeden gaat, gaat in de Verenigde Staten geen zee te hoog, dat is algemeen bekend.
Het duurt nog even, want het intrekken van het vonnis op grond van de nieuwe wetgeving kan natuurlijk niet zomaar, omdat het misdrijf heeft plaatsgevonden voordat de wet verzet werd. Maar zijn advocaat en zijn moeder kijken er naar uit dat hij de nor kan verlaten. Het Hooggerechtshof van Georgia heeft de straf evenwel met de kleisnt mogelijke meerderheid wreed en ongebruikelijk geoordeeld, hetgeen tegen de grondwet ingaat...

Genarlow Wilson, een van de 2,3 miljoen (en de teller tikt voort).
Let ook op de commentaren in dit geval.

2 Reacties


Overigens hoorde ik een paar dagen geleden in Met het Oog op Morgen dat deze jongeman inmiddels al is vrijgelaten. Misschien is er een misverstand ontstaan over de 'Oral sex', uit Het Oog maakte ik op dat de jongen door het meisje werd gepijpt. Maar what the heck!
Na vrijlatig werd hij door zijn moeder getrakteerd met zijn lievelingsgerecht (pannekoeken ofzo) en verzuchtte hij tegen de pers: voorlopig geen wilde feestjes meer.

zei: x op 31/10/2007 om: 21:01u

Hm tja, een derde variant kon ik ook niet bedenken. Dat heet Oog daar oog voor had... : big grin

zei: Prul op 02/11/2007 om: 14:38u


Powered by Greymatter