Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/18/2007: "Demonstratie bij NAVO-top Noordwijk tegen verlenging missie Uruzgan"

Het comite 'Troepen Terug uit Afghanistan' demonstreert op 25 oktober bij de NAVO-top in Noordwijk tegen verlenging van de missie in Uruzgan.
IMG_0095aa (28k image)
Actie tegen de troepenuitzending naar Afghanistan in februari 2006
Diezelfde donderdagavond worden in diverse steden ook fakkelwakes georganiseerd.
Klik op meer.

De bijeenkomst van Defensieministers van 26 NAVO-landen in Noordwijk staat in het teken van de escalerende oorlog in Afghanistan. In een recente brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Van Middelkoop dat 'de meeste aandacht waarschijnlijk zal uitgaan naar de grootste missie van de NAVO, de ISAF-operatie in Afghanistan'. Uiterlijk in november moeten de NAVO-partners, waaronder Nederland, duidelijkheid geven of en hoe zij hun steun aan de operatie verlengen.

Hoewel was afgesproken dat Nederland na twee jaar zou worden afgelost, en hoewel een forse meerderheid van de bevolking verlenging niet ziet zitten, koerst het kabinet daar toch op af. Ondertussen wordt elke dag duidelijker dat de NAVO vooral oorlog voert, waarin ook burgerslachtoffers vallen en van de beloofde wederopbouw nauwelijks iets terechtkomt.

Comite 'Troepen Terug uit Afghanistan' (een samenwerkingsverband tussen Coalitie Stop de Oorlog, SP, GroenLinks en Platform tegen de Nieuwe Oorlog) demonstreert op donderdag 25 oktober om 12.00 uur bij de NAVO-top in Noordwijk tegen verlenging van de missie. Tevens roept het comite op om diezelfde donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur lokale fakkelwakes te organiseren; in een tiental steden is dit initiatief reeds opgepakt. In dezelfde week gaan in de VS en Canada betogers de straat op voor het terugtrekken van de troepen uit Afghanistan en Irak.

Sinds begin september heeft het comite 'Troepen Terug uit Afghanistan' een kwart miljoen informatiekranten verspreid, inmiddels wordt een tweede oplage gedrukt. Daarin pleiten de aangesloten organisaties tegen verlenging van Missie Uruzgan en voor investering in ontwikkelingshulp, niet oorlogsvoering.

1 Reactie


Waar zijn die kranten dan verspreid ?
Ik heb er nog niet een ergens kunnen ontdekken.

zei: Ferry op 19/10/2007 om: 21:27u


Powered by Greymatter