Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/17/2007: "Actie tegen fascistische Hongaarse Garde in Den Haag"

Onlangs is in Hongarije vanuit de extreemrechtse Beweging Voor Een BeterHongarije (/Jobbik/) de Hongaarse Garde opgericht, met als doel hetvormen van een nationaal weerkorps.
Garde001 (34k image)
De Garde bij haar presentatie in augustus 2007
Op zondag 21 Oktober wil de Garde 630 nieuwe leden toelaten in haar gelederen. Daarom organiseert de werkgroep Stop De Hongaarse Garde! op vrijdag 19 Oktober om 14:00 uur een manifestatie bij de Hongaarse ambassade in Den Haag.
Klik op meer.

Dit om het geluid tegen de Garde ook buiten Hongarije te laten horen en uit solidariteit met antifascisten en minderheidsgroepen in Hongarije zelf.

Op 25 augustus van dit jaar werden de eerste 56 leden van de Garde ingewijd. Op dezelfde dag werd in de hoofdstad eveneens een massale betoging tegen de Garde door antifascisten georganiseerd. Jobbik is een extreemrechtse partij, met alle kenmerken van dien: ze strijdt voor invoering van de doodstraf “voor de ergste misdaden”, assimilatie van nieuwkomers en het terugsturen van hen als dit niet lukt, het “aanpakken van criminele activiteiten door Roma en etnische groepen alsmede voor een “organisatie ter verdediging van het land”, waarvan de pas opgerichte geüniformeerde Hongaarse Garde de “ruggengraat” moet vormen.

De partij ziet zichzelf als instrumenteel in de protesten van herfst/winter 2006 tegen de regering van de sociaaldemocratische premier Gyurcsany, die toen op een uitgelekte opname toegaf het Hongaarse volk voorgelogen te hebben.

De Werkgroep Stop De Hongaarse Garde! wil met de manifestatie een geluidl aten horen tegen fascisme in Hongarije en tegen uitsluiting van Joden, Roma en andere minderheidsgroepen. De oprichting van de Garde is een signaal van opkomend fascisme in Hongarije.

Vandaar een actie bij deHongaarse ambassade tegen de Hongaarse Garde en uit solidariteit met antifascisten aldaar.

E-mail: _stopdegarde@gmail.com
Website: afadenhaag.antifa.net
Adres Hongaarse ambassade: Hogeweg 14, Den Haag


Powered by Greymatter