Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/07/2007: "Traangaswolken over nog een Europese hoofdstad: Bern"

Zaterdag 6 oktober was ook traangasdag in Bern, de Zwitserse hoofdstad, waar de Zwitserse Volkspartij (Democratische Unie van het Centrum, jaja) een verkiezingdemonstratie hield. Het hoofdthema van deze volkspartij: buitenlanders zijn criminelen en moeten het land uit - een wit schaap trapt een zwart schaap de grens over, op hun banieren. De zwarte schapen gingen hiertegen de straat op.

mouton_noir_bw_fr (12k image)

Klik op meer

Eerst een algemeen gestelde, persoonlijke klacht van uw chroniqueur.
Wat is er toch mis? Een Kamerlid van de VVD laat in het openbaar een scheet over "het vreemdelingenbeleid", zij wordt de fractie uitgegooid en er wordt meteen gepeild dat zij de derde partij van het land zou zijn als zij voor zichzelf begint. De vierde partij zou trouwens die van dat geblondeerde babyhoofdje zijn, die ook iets (of nog meer) tegen "buitenlanders" heeft. Bij wie peilt men dit en wie vinden dat dan allemaal zo goed, al die vreemdelingenhaat?

Goed, Zwitserland dus - wel degelijk een immigratieland en toonbeeld van welvaart, en dat voor een land dat geen koloniën heeft (gehad) - alleen banken met hun geheimen en wapenindustrie. De Zwitserse Volkspartij heeft zijn grootste aanhang in het Duitstalige cenrum van het land.

bern610 (316k image)

Het zou een vreedzame antiracistische manifestatie worden op de Berner Münsterplatz, met optreden van onder andere The Young Gods (gunst, bestaat die band nog? is mijn eerste reactie).
Maar van vreedzame demonstraties houdt de politie en haar opdrachtgevers niet, zie ook Kopenhagen. Er werd dus gemept en met traangas gegooid. In dit geval keerde dit gas zich uiteraard ook tegen de racisten die luidkeels huilden dat hun bijeenkomst door linkse fascisten bedorven was. Pardon? Het was tienduizend tegen vijfduizend voor de racisten, onder wie ook openlijke nazi's.


Powered by Greymatter