Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/07/2007: "Veldslag om nieuw Jongerenhuis in Kopenhagen"

Afgelopen zaterdag 6 oktober was G-13-dag in Kopenhagen. De plannen om een pand te kraken dat als nieuw open jongerencentrum (Ungdomshuset) zou dienen zijn uitgevoerd. En de Jolly Roger is gehesen op de schoorsteen van het pand, en is blijven staan - het is gekraakt.

normalizethis (126k image)

Klik op meer

Het pand G-13 is Grøndalsvænge Alle nr. 13. Er waren vier stromen demonstranten die van vier zijden onderweg naar het te kraken pand waren: een zwart ("Turks"), geel, rood en een groen blok.
De politie is keihard opgetreden tegen de vreedzame demonstratie. Er zijn maar liefst 436 mensen opgepakt, traangas hing in de straten van Kopenhagen. Volgens de organisatoren waren er vierduizend demonstranten op de been.
Er zijn al Kamervragen gesteld waarom de politie op deze wijze optrad tegen een rustige demonstratie, met het grootste aantal arrestanten uit de geschiedenis van Denemarken, naar verluidt.

Het belangrijikste evenwel is dat de actie als geslaagd is aangemerkt door de actievoerenden: het pand is gekraakt, en dat is een felicitatie aan onze Deense vrienden en vriendinnen wel waard.

jollyrogerkop (122k image)

Lees en zie meer op Indymedia Denemarken Engels.

Over de voorgeschiedenis van deze actie op De Vrije:
Hier, hier, hier, hier, hier, hier en hier.


Powered by Greymatter