Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/27/2007: "Activisten gedagvaard door rechtbank in India"

De Schone Kleren Kampagne en de Landelijke India Werkgroep zijn gedagvaard voor de rechtbank van Bangalore.
bangalore_ffi (17k image)
De twee organisaties zijn door de Indiase kledingfabrikant Fibres & Fabrics International (FFI) en dochteronderneming Jeans Knit Pvt. Ltd. (JKPL) aangeklaagd en beschuldigd van cybercrime, racistische en xenofobische handelingen en smaad.
Klik op meer.

De Schone Kleren Kampagne en de Landelijke India Werkgroep startten een publiekscampagne om schendingen van arbeidsrechten in de FFI/JKPL fabrieken aan de orde te stellen. FFI en JKPL produceren onder andere voor G-Star, Armani, RaRe, Guess, GAP en Mexx.

beide organisaties voeren campagne om schendingen van arbeidsrechten in kledingfabrieken aan de orde te stellen. De actiegroepen hebben informatie op hun websites gezet over de vermeende slechte arbeidsomstandigheden in de kledingfabriek in Bangalore en een dochteronderneming. De werknemers van de fabriek zouden gedwongen en soms onbetaald hebben moeten overwerken. Ze werden lichamelijk en mentaal mishandeld en moesten werken zonder contract, stellen de Nederlandse organisaties.

Al in juli 2006 hebben lokale arbeidsrechtenorganisaties een spreekverbod opgelegd gekregen door de rechter nadat FFI/JKPL een klacht hadden ingediend tegen de organisaties. Het is de organisaties verboden om de SKK/LIW informatie te geven over de arbeidssituatie in FFI en JKPL. FFI/JKPL weigeren met de lokale organisaties te praten over een oplossing van de problemen.

Meer informatie op www.schonekleren.nl


Powered by Greymatter