Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/21/2007: "Demonstraties in verband met Jena Six"

Een beeld van de massale demonstratie in Jena, Louisiana, een plaats met drieduizend inwoners waar zo goed als alles dicht was. Er zijn geen opgaven van de hoeveelheid demonstranten, maar het is alleen al te zien op de foto dat het aantal inwoners van Jena vele malen overtroffen is.
De demonstratie was ter ondersteuning van zes zwarte scholieren die oorspronkelijk van poging tot moord werden beschuldigd omdat zij een witte medescholier een blauw oog hadden geslagen.

massajena (113k image)

Klik op meer

Een meisje staat op het restant van de boom waarin drie lynchtouwen waren opgehangen nadat zwarte scholieren het gewaagd hadden er onder te gaan zitten. De boom zelf kon er toch niets aan doen...
meisjeopboom (83k image)

De demonstratie werd opgeluisterd door burgerrechtendominees als Al Sharpton, Jesse jackson en Martin Luther King (de zoon van).
Ook elders in de Verenigde Staten werd gedemonstreerd in verband met de Jena Six. In de verslaggeving wordt de mobilisatie rond de Jena Six vergeleken met de burgerrechtenbeweging van de jaren vijftig en zestig.


Powered by Greymatter