Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/18/2007: "Bob Black in opspraak in de VS"

Het is niet voor de eerste keer dat de anarchistische auteur Bob Black in de Verenigde Staten voor ophef zorgt maar dit maal heeft hij het wel erg bont gemaakt.
BobBlackAbo (13k image)
Boekomslag van De Afschaffing van Werk
Voor het laatste nummer van het tijdschrift Anarchy dat als thema de relatie tussen anarchisme en kapitalisme schreef Black een bijdrage waarin met name de anarchistische uitgeverij AK Press er ongenadig van langs krijgt.
Klik op meer.

Behalve AK Press moeten ook een aantal bekende anarchisten in de VS het ontgelden, zoals de vanwege zijn opvattingen ontslagen professor Ward Churchill en antropoloog David Graeber die hetzelfde lot onderging op een andere universiteit, Noam Chomsky, Murray Bookchin en Freddie Baer die in het verlden prachtige collages maakte voor Anarchy.

In de bijdrage van Black getiteld "Class Struggle Social Democrats: Or, The Press of Business" worden deze anarchisten geofferd ten faveure van het kielhalen van een van de meest succesvolle anarchistische ondernemingen ter wereld namelijk de uitgeverij AK Press.

De aanval van Black leidde er toe dat Infoshop's Chuck zich genoodzaakt zag een reactie te schrijven met de veelzeggende titel Bob Black's Greatest Misses. Daarin poneert hij ondermeer de stelling dat de gezondheid van de anarchistische beweging afgemeten kan worden aan de mate waarin er over Bob Black gesproken wordt binnen dezelfde beweging.

Laten we er dus maar verder niet al te veel woorden aan vuil maken, al moet gezegd worden dat de reactie van Chuck zoals gebruikelijk uiterst genuanceerd is en gestaafd wordt met feiten.


Powered by Greymatter