Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/15/2007: "ME hindert burgerinspectie Kamp Zeist"

Een bijzonder grimmige ME hinderde vandaag (zaterdag 15 september) de burgerinspectie in Zeist. De inzet van honden zorgde er voor dat drie actievoerders die het kamp betraden om te kijken hoe het er daar aan toe gaat, medisch behandeld dienden te worden.
Zeist47075 (31k image)
De politie verrichtte 23 arrestaties.
Klik op meer.


Een breed burgerplatform heeft vandaag een manifestatie georganiseerd bij de ingang van het detentiecentrum Kamp Zeist. Kamp Zeist is een gevangenis waar mensen zonder verblijfsvergunning in erbarmelijke omstandigheden en zonder proces voor onbepaalde tijd zitten opgesloten.

,,Ontoelaatbaar'', vindt het platform. Tientallen mensen hebben daarom na afloop van de manifestatie het terrein van het detentiecentrum betreden om zichzelf van de situatie daar op de hoogte te stellen. Bij het daarop volgende politieoptreden is overigens veel geweld gebruikt. Zo heeft de inzet van honden door de ME ertoe geleid dat verschillende personen medisch behandeld moesten worden.

Ongeveer de helft van de ruim honderd demonstranten probeerde aan het einde van de manifestatie door het politiecordon bij de ingang te breken voor een zogenaamde burgerinspectie van het detentiecentrum. Met een groep van zo’n twintig ME’ ers en politieagenten te paard werden zij met knuppels en honden tegengehouden. Daarbij werden nog eens zeven actievoerders gearresteerd en raakten twee vrouwen en een man gewond door beten van een politiehond.

Twaalf mensen werden gearresteerd nadat ze erin geslaagd waren om aan de achterkant van het kamp een hek open te knippen en het terrein op te lopen. Ook werden vier mensen elders bij de afrastering gearresteerd.

De organisatoren zijn van mening dat de zeer slechte omstandigheden waarin de gevangenen verkeren, in de openbaarheid moeten komen. We kunnen niet tolereren, aldus het platform, dat de overheid vluchtelingen opjaagt en hen vervolgens als gevaarlijke criminelen gevangen zet, zoals bij een recente razzia van de politie in Amsterdam. Bovendien levert de regering nauwelijks informatie over de (brand)veiligheid van het detentiecentrum en over andere misstanden. Met de opsluiting van kinderen in het kamp handelt de regering in strijd met internationale mensenrechtenverdragen.

Het platform baseert zich hierbij ondermeer op recente uitspraken van gerenommeerde organisaties zoals Human Rights Watch, Raad van Europa, Defence For Children en de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Voorafgaande aan de inspectie vond een manifestatie plaats met dichters, muziek en een interview met overlevenden van de Schipholbrand. Diverse spreeksters en sprekers (waaronder Mohamed Rabbae en professor Alex Kalverboer) leverden kritiek op het huidige migratiebeleid in Nederland.

Enige foto's van de schermutselingen vind je hier terwijl nadere info uiteraard te vinden is op Indymedia.

1 Reactie


ik vind het fantastisch dat jullie je weer ingezet hebben voor de universele rechten van de mens
Raazend ben ik over het optreden van de politie en hun hufterige honden die ze klaarblijkelijk zelf niet in de hand kunnen houden
een ieder die gewond is geraakt wens ik het allerbeste
en blijf strijden mensen

groeten zeeschuimer

zei: zeeschuimer op 16/09/2007 om: 14:18u


Powered by Greymatter