Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/12/2007: "Zaterdag manifestatie en burgerinspectie tegen opsluiting vluchtelingen"

Een breed burgerplatform organiseert op zaterdag 15 september 2007 een manifestatie bij de ingang van het detentiecentrum Kamp Zeist.
Burgerinspectiekampzeist01 (47k image)
Kamp Zeist is een gevangenis waar mensen zonder verblijfsvergunning in erbarmelijke omstandigheden en zonder proces voor onbepaalde tijd zitten opgesloten. Ontoelaatbaar, vindt het platform.
Klik op meer.

Tientallen mensen zullen daarom na afloop van de manifestatie het terrein van het detentiecentrum betreden om zichzelf van de situatie daar op de hoogte te stellen.

De organisatoren zijn van mening dat de zeer slechte omstandigheden waarin de gevangenen verkeren, in de openbaarheid moeten komen. We kunnen niet tolereren, aldus het platform, dat de overheid vluchtelingen opjaagt en hen vervolgens als gevaarlijke criminelen gevangen zet, zoals bij een recente razzia van de politie in Amsterdam. Bovendien levert de regering nauwelijks informatie over de (brand)veiligheid van het detentiecentrum en over andere misstanden. Met de opsluiting van kinderen in het kamp handelt de regering in strijd met internationale mensenrechtenverdragen. Het platform baseert zich hierbij ondermeer op recente uitspraken van gerenommeerde organisaties zoals Human Rights Watch, Raad van Europa, Defence For Children en de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Voorafgaande aan de inspectie zal er een manifestatie plaatsvinden met dichters, muziek en een interview met overlevenden van de Schipholbrand. Diverse spreeksters en sprekers zullen kritiek leveren op het huidige migratiebeleid in Nederland. Mohamed Rabbae, voormalig fractievoorzitter van GroenLinks, is een van de sprekers, evenals professor Alex Kalverboer, die de psychische gevolgen van langdurige opsluiting bij kinderen aan de orde zal stellen.

De manifestatie vindt plaats op 15 september 2007 van 14.00 uur tot 16.00 uur aan de Richelleweg te Soesterberg tegenover de hoofdingang van detentiecentrum Kamp Zeist.

Voor meer informatie, zie de website van het platform: http://www.burgerinspectie.nl


Powered by Greymatter