Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/11/2007: "Anti Dierproeven Coalitie komt met undercover-reportage Harlan"

De Anti Dierproeven Coalitie publiceerde onlangs op haar website een undercoverreportage over Harlan. Harlan is een internationaal bedrijf wat zich in diverse landen heeft gevestigd. In Nederland zit de fokker van cavia's en konijnen in Horst (Limburg).

Dierenfokkerij Horst

Harlan kwam in de belangstelling van de Anti Dierproeven Coalitie te staan nadat bekend werdt dat Harlan inversteerd in het omstreden project 'Sciencelink' van de gemeente Venray. Harlan wil dieren leveren aan het nog te bouwen dierproefcentrum in Venray nabij de A73. De Anti Dierproeven Coalitie voert met inwoners van Venray actie tegen de plannen van de gemeente.

Klik op meer!!

De Anti Dierproeven Coalitie sprak met Suzanne Verbeek* (38). Suzanne heeft enkele weken gewerkt via een uitzendbureau bij Harlan. Openlijk en emotioneel vertelde zij wat zij doormaakte binnen de muren van Harlan.


Uit de undercoverreportage:
"Er zitten zoveel cavia's in zo'n bak van zestig bij veertig. Het krioelt ervan. Zestig jonge cavia's per bak, en grotere cavia's zaten met dertig in een bak. Ik moest de bakken schoonmaken en de dieren overzetten in andere bakken. Ik pakte de zwangere moedertjes beet met twee handen en zette ze netjes in een andere bak. Dat was niet goed want dat ging te langzaam. Ik moest graaien in die bakken van mijn collega's en pakken, pakken, pakken. Zij grepen in iedere hand drie cavia’s die vervolgens zo in de bak werden gesmeten. Ze gilden."

"k heb er zo'n vier tot vijf weken gewerkt. Ik kon het niet meer aan. Psychisch ging ik er aan onder door. Ik sliep niet meer, ik zat te huilen thuis. Mijn man heeft de knoop uiteindelijk doorgehakt, "je bent er teveel mens voor." Hoe ze met de dieren omgaan, konijnen die bij de oren gepakt worden om ze te vervoeren, is onacceptabel. Ik voel me nog elke dag schuldig dat ik er gewerkt heb."


Het gehele verslag is te lezen op de website van de Anti Dierproeven Coalitie:
Undercoverreportage Harlan

*) Gefingeerd vanwege privacy

1 Reactie


De Anti Dierproeven Coalitie organiseert een demonstratie op vrijdag 5 oktober, 12.00 tot 17.00 bij Harlan, Kreuzelweg 53, Horst. Er is vervoer vanaf Zwolle, Utrecht, Nijmegen en Amsterdam. Graag opgeven bij info@stopdierproeven.org

zei: Arend op 12/09/2007 om: 19:00u


Powered by Greymatter