Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/10/2007: "John Bowden terug naar open gevangenisregime"

De Engelse gevangene John Bowden heeft afgelopen vrijdag (7 september) laten weten dat hij terug zal keren naar een open gevangenis waar een milder regime heerst.
Bowden65f81 (15k image)
Bowden werd naar een strenge gevangenis overgeplaatst door toedoen van de maatschappelijk werker Matt Stillman die beweerde dat hij contacten onderhield met een terroristische organisatie. Dat bleek te gaan om de Anarchist Black Cross.
Klik op meer.

De terugplaatsing van John Bowden is de uitkomst van overleg tussen de beide betrokken gevangenissen van Castle Huntley en Glenochil prison waarin besloten werd de aanbeveling van Dawn Harris over te nemen die er voor pleitte Bowden terug te plaatsen in zijn oude gevangenis.

In een verklaringvan Bowden stelt hij dat de beschuldigingen van Stillman dus als ‘vals’ zijn beoordeeld.

Bowden spreekt zijn dank uit voor de steun van ABC en anderen die hij de afgelopen tijd kreeg, en die hem de kracht en bemoediging gaven om de consequenties aan te kunnen gaan die de beschuldiging van Stillman met zich meebrachten.


2 Reacties


het anarchist black cros - gent heeft een brochuurtje uitgegeven met teksten )over gevangenis en gevangenisstrijd) en brieven (over de verwikkelingen van de laatste maanden)van john bowden

"Handen af van John Bowden. Teksten en brieven uit de gevangenis" (40 p.)

zei: h op 11/09/2007 om: 16:47u

Sinds enkele weken ligt in het Fort van Sjakoo een engelstalige brochure geschreven door John Bowden
en met een voorwoord van Mark Barnsley, kost ongeveer 4 pleuro. niet dat ik reclame wil maken maar er liggen bij het fort heel veel goeie brochures voor eeen scherpe prijs

groeten ABC Amsterdam

zei: abcamsterdam op 11/09/2007 om: 22:20u


Powered by Greymatter