Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/07/2007: "Saharaan vermoord tijdens deportatie naar een psychiatrische kliniek"

De jonge Saharaan Sidha Ould Abdelaziz Ould Lehbib is onlangs overleden tijdens transport door het Marokkaanse leger naar een psychiatrische kliniek in Agadir, zo meldt een bron van het Saharaans Ministerie van Bezette Gebieden en Gemeenschappen.
SPS001 (7k image)
Als oorzaak van zijn tragische dood wordt "wrede marteling" genoemd waaraan hij tijdens de reis in een Marokkaanse politieauto blootgesteld zal zijn geweest voordat hij de bestemming bereikte, volgens dezelfde bron.
Klik op meer.

M. Sidha werd 4 dagen geleden ontvoerd in een straat in de bezette stad Dakhla. Zijn familie "had geen informatie over zijn verblijfplaats, noch over de redenen achter zijn arrestatie", volgens dezelfde bron. Het slachtoffer, die luitenant in het Marokkaanse leger was, is herhaaldelijk het slachtoffer geweest van intimidatie en geweld vanwege zijn opvattingen over de onafhankelijkheid van de Westelijke Sahara.

Minstens zes Saharaanse burgers zijn in soortgelijke omstandigheden gestorven, waaronder drie oude personen die door een Marokkaanse militaire vrachtwagen zijn overreden in de bezette stad van Dakhla in december 2005. De namen van deze slachtoffers zijn: Laamor Sidi Brahim, Taleb Oul Ali Menna en Mohamed Lehsan Sidi Brahim.

Na het begin van de Saharaanse volksopstand in mei 2005, heeft het Marokkaanse leger meer misdaden begaan in het bezette gebied van de Westelijke Sahara en in het zuiden van Marokko, waarbij verschillende doden zijn gevallen: de moord op de jonge Lembarki Hamdi die bezweek na mishandelingen op straat door Marokkaanse agenten op 30 oktober 2005, Likhlifi Abba Cheikh, die op 3 december 2005 vlakbij zijn huis door een militair is vermoord en Dada Ali Ould Hamma Ould Nafaa, die in juli van dit jaar ten gevolge van de onmenselijke omstandigheden van zijn gevangenhouding stierf in een kliniek in Agadir.

bron: SPSSPS


Powered by Greymatter