Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/04/2007: "Van terrorisme verdachte Russische anarchist beëindigt hongerstaking"

De Russische anarchist Andrey Kalyonov die samen met Denis Zeleniuk van een terroristische aanslag op de Nevsky express-trein wordt verdacht, heeft inmiddels zijn hongerstaking beëindigd.
St.PeterburgSP_A0139.jpg.thumb.350.350 (25k image)
Heksenjacht 2007
Zijn gezondheid verslechterde dusdanig dat stopzetting van zijn actie verstandig was. Russische anarchisten eisen hun onmiddellijke vrijlating.
Klik op meer.

Het tweetal zit samen met de Tsjeteen Hasan Didigov nog altijd de 30 dagen voorarrest uit waartoe de autoriteiten op grond van de Russische wetgeving (terroristische aanslag) mogen besluiten.

Inmiddels is duidelijk dat de twee anarchisten op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren. Ze waren op weg naar het congres van de ADA (Samenwerking van Anarchistische Beweging) en reisden met goedkope lokale treinen toen ze nabij de stad Malaya Vishera werden benaderd door de politie die op zoek was naar mogelijke daders van de treinaanslag. De heren uitgerust met Palestinasjaals reageerden sarcastisch op de politievragen en werden vervolgens in de boeien geslagen.

Inmiddels hebben er in Rusland ook enkele solidariteitsacties plaatsgevonden. Op 26 augustus vond er in St. Petersburg, de woonplaats van de twee gearresteerde anarchisten een picket van het anti-oorlogscomité plaats waarbij spandoeken getoond werden met teksten als ‘Heksenjacht 2007’ en ‘Vrijheid voor Andrey Kalyonov en Denis Zeleniuk!’. Zo’n 50 mensen namen aan deze actie deel die ook gebruikt werd om geld in te zamelen.

In Moskou vond op 28 augustus een picket plaats uit solidariteit met de gevangen genomen anarchisten. Aangezien er geen toestemming was om deze actie te houden werden zes mensen gearresteerd die de nacht in de cel moesten doorbrengen. De volgende dag trachtten de anarchisten in Moskou opnieuw een picket te organiseren maar dit werd door de politie verhinderd.


Powered by Greymatter