Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/02/2007: "Anarchistisch documentatiecentrum CIRA in Zwitserland bestaat 50 jaar"

Komend weekend viert het anarchistisch documentatiecentrum CIRA in het Zwitserse Lausanne haar 50-jarig bestaan.
CIRAcarton2 (16k image)
Deel van het interieur van de CIRA
Een financiŽle campagne om het huidige onderkomen aan te kunnen kopen, leverde het afgelopen half jaar zoín 80.000 euro op.
Klik op meer.

Het Internationale Centrum voor Onderzoek naar Anarchisme (CIRA) is een anarchistische bibliotheek en archief die drijft op de vrijgevigheid van publicisten en uitgeverijen alsmede op tientallen mensen die hun tijd en geld spenderen aan preserveren van anarchistische publicaties wereldwijd.

Het CIRA verzamelt de woorden en beelden van de anarchistische beweging, catalogiseert ze en maakt ze voor iedereen toegankelijk. De catalogus van het centrum staat online. Ieder jaar verschijnt er een bulletin terwijl er soms ook conferenties worden georganiseerd, zoals in VenetiŽ in 1984.

Begin dit jaar startte de CIRA een financiŽle campagne om geld in te zamelen voor de aankoop van het huidige onderkomen. Van de 100.000 euro die hiervoor nodig is, was half juni al zoín 80.000 euro binnen. Deze steun komt vooral uit omringende landen als Frankrijk en ItaliŽ waar benefietfeesten, concerten en diners geld in het laatje brengen. Ook worden er allerhande spullen uitgegeven waarvan de opbrengst ten goede komt van de CIRA. Tal van internetsites ondersteunen de actie.

Het programma dat komend weekend in Lausanne plaatsvindt om het 50-jarig bestaan te vieren, omvat ondermeer een conferentie onder de titel "Wherever there's an anarchist, there's a book" waarin wordt ingegaan op anarchistisch uitgeven en anarchistische publicaties. Tevens wordt er een bijeenkomst gehouden van alle anarchistische documentatiecentra die verenigd zijn in de FICEDL. Voorts gezamenlijk dineren en feesten met ondermeer een Ďall-night Spaghetti Discoí. Dat laatste zal dus wel voor ouwe lullen bedoeld zijn zeker!

1 Reactie


Komkom Arend, met zulke initialen ben je wat meer eerbied voor de voetjes van de vloer verplicht, oeh ah! take it to the bridge! Noem eens een genre dat niet voor ouwe lullen is (en dus niet zou passen op een CIRA-feest)?
Evviva Spaghettidisco!.

zei: Cornelis Prul op 03/09/2007 om: 12:55u


Powered by Greymatter