Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/01/2007: "Inwoners Venray tekenen massaal tegen bouw dierproefcentrum"

Afgelopen woensdag waren actievoerders van de Anti Dierproeven Coalitie te vinden in Venray voor de start van hun nieuwe campagne. Op de Animal Rights Gathering kondigde de Anti Dierproeven Coalitie al aan een nieuwe campagne op te starten tegen de bouw van een dierproefcentrum in Venray.

flyer (158k image)

De gemeente Venray wil een prestigieuze project uit de grond stampen genaamd 'Sciencelink', gelegen naast de snelweg A73. Dit project zal plaats gaan bieden aan bedrijven die zich met proefdieronderzoek bezighouden. Al met al kost dit project de gemeente zo'n 60 miljoen euro.

Klik op meer!!

Afgelopen woensdag gingen actievoerders van de Anti Dierproeven Coalitie in Venray de straat op om de inwoners te informeren. Zoals bleek, heeft de gemeente Venray de bouw van dit dierproefcentrum zoveel mogelijk stil gehouden. Vele inwoners waren nog niet op de hoogte van de plannen voor de bouw van een dierproefcentrum.

Veel mensen spraken hun afschuw uit tegen de bouw van het dierproefcentrum. Verschrikkelijk, walgelijk, ziekelijk, een proefcentrum voor hoge heren zou wenselijk zijn kregen de actievoerders regelmatig te horen. Al met al zijn er veel handtekeningen opgehaald, veel flyers verspreid en hangen inmiddels tientallen ┤Stop Dierproefcentrum Venray┤-posters in en rondom het centrum van Venray.

Met zoveel steun vanuit Venray en omgeving moet het gezamenlijk met de actievoerders een halt toe geroepen kunnen worden. De Anti Dierproeven Coalitie zal binnenkort meerdere informatie acties houden in en rondom Venray.
Voor meer informatie kan je terecht op de website van Anti Dierproeven Coalitie.

Video Stop Dierproefcentrum Venray


Powered by Greymatter