Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/30/2007: "Uit de VS-goelag: Kenneth Foster wordt niet doodgespoten"

Kenneth Foster wordt niet doodgespoten vanavond, en ook in de toekomst niet. Zijn vonnis is door de gouverneur van Texas omgezet in levenslang met de mogelijkheid van vrijlating op erewoord (Life with the possibilty of parole). Een resultaat dat niet volledig maar wel grotendeels te danken is aan leunstoel- oftewel internetactivisme. Het werkt wel eens!

freekennethfoster (24k image)

Klik op meer

Kenneth Foster zou doodgespoten worden omdat hij chauffeur was van een auto waarin iemand zat die een moord gepleegd heeft. Op zo'n 25 meter afstand van deze auto beroofde inzittende Mauriceo Brown de witte advocatenzoon Michael LaHood, en toen deze zijn portemonnee niet snel genoeg gaf schoot Brown hem door het hoofd. Vreselijk uiteraard.
Brown heeft hiervoor verleden jaar met zijn leven betaald. Volgens zijn verklaring wist Foster niet dat hij van plan was iemand dood te schieten, wat Foster medeplichtig zou hebben gemaakt volgens de wet in Texas. Niettemin verklaarden jury en rechter Foster wel medeplichtig en werd hij ter dood veroordeeld.

Oud-president Jimmy Carter en Zuidafrikaanse bisschop en anti-apartheidsstrijder Desmond Tutu hadden opgeroepen tot clementie, naast ontelbare bloggers, myspacers en andere internetbezigen...
De Europese Unie had voorzichtig gevraagd om een moratorium op de doodstraf in Texas, waarop de gouverneur liet weten dat zijn land tot stand is gekomen dankzij vrijheidsstrijd tegen Europa, dus bedankt (onzin natuurlijk, Texas is met geweld afgepakt van Mexico en van de oorspronkelijke Indiaanse bewoners).

De raad die over parole en gratie gaat heeft met de grootst mogelijke meerderheid gestemd voor clementie, en de opvolger van George W. Bush als gouverneur van Texas heeft hierin toch toegestemd. Hij vindt nu zelfs dat de wet op de medeplichtigheid (Law of Parties) herzien moet worden. Er is een precedent in Texas - gratie voor een terdoodveroordeelde.

Er ging een zucht van verlichting door Leunstoelactivismeland... En terecht.

1 Reactie


Hoera!!!!!!!!!!!!!
big grin liefde

zei: Ha Mus op 31/08/2007 om: 11:58u


Powered by Greymatter