Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/30/2007: "Oproep tot internationale mobilisatie in solidariteit met Jose en Gabriel. Solidariteit met alle gevangenen in strijd."

In de gevangenis is tijd verlangen. Het is wachten. Wachten op iets dat het wachten doorbreekt. Het is wachten op leven.Iets dat je doet voelen. Iets dat je inspireert. Iets dat je verder brengt ondanks de sleurende routine, ondanks de dode omgeving. Het is wachten op en zoeken naar een bevestiging van je mens zijn, daar waar de gevangenis je kapot wil maken, je onderwerpen,…je resocialiseren. Het is daar waar je hun leugens en hypocrisie door je onmacht voelt snijden. Het is daar waar het doek van het spektakel valt en de knuppel tastbaar wordt. Die knuppel die we allemaal kennen maar niet altijd zien of willen zien.

Klik op meer.

Oog in oog met geweld staan Jose en Gabriel nu al meer dan 20 jaar waarvan al meer dan 3 jaar in Duitsland. 29 September is het 2 jaar geleden dat de straffen van respectievelijk 13 en 14 jaar werden uitgesproken. Zware straffen voor een vlucht van meer gevangenschap, door middel van een kortstondige gijzeling tijdens een achtervolging door de politie. Beiden waren een paar maanden daarvoor, na 20 jaar gevangenschap in de kerkers van de Spaanse staat tijdens een penitentiair verlof gevlucht. Beiden wilden vrij zijn en de strijd die ze binnen gevoerd hadden eindelijk buiten verder zetten. Beiden zijn ondanks jarenlang verblijf in het beruchte FIES isolatieregime de anarchistische strijd en haar principes trouw gebleven, en moeten daarvoor met nog meer gevangenis boeten, nu in de Duitse staat. De rechters hebben uiteraard niet geluisterd naar hun geschiedenis, ze gebruikten het alleen als argument tegen hen. Ze werden gestraft omdat ze anarchisten zijn en dat mogen we niet vergeten.

Ondertussen ondergaan ze een regime van permanente controle. Jose heeft inmiddels al 4 gevangenissen doorlopen en moet regelmatig verzwaarde maatregelen ondervinden. Na een reeks van pesterijen en conflicten met de gevangenisdirectie mag hij sinds 3 maanden alleen nog bezoek achter glas ontvangen. Dit was oorspronkelijk een maatregel van 3 maanden nadat er hasj bij hem gevonden werd na een bezoek. Onlangs werd dit echter als permanente “veiligheidsmaatregel”ingevoerd door de directie. Jose weigert bezoek te krijgen achter glas. Er worden gerechtelijke stappen ondernomen maar die kunnen lang aanslepen.
Voor Gabriel verloopt zijn verblijf in de gevangenis gelijkaardig. Hij beschrijft zijn regime als:”…lijkt op de FIES (en in sommige opzichten zelfs erger).”

We roepen op tot internationale mobilisatie en solidariteit met Jose en Gabriel en met alle andere gevangenen in strijd. Op 29 september is er een manifestatie gepland aan de gevangenissen van Rheinbach en Aken in Duitsland, (wil je mee? Mail dan naar abcamsterdam@squat.net).
We roepen op om aanwezig te zijn, maar het is aan de kameraden in de straat om hun solidariteit te uiten hoe zij dat opportuun achten.
We mogen onze gevangenen niet vergeten. We kunnen onze verschillen hebben maar we mogen nooit vergeten waarvoor we staan.

Tegen opsluiting en uitsluiting. Voor de antinationale solidariteit.
VOOR DE ANARCHIE.

1 Reactie


De kameraden van ABC letten toch wel op?: http://www.devrije.nl/archives/00002125.html

zei: Arend op 30/08/2007 om: 22:50u


Powered by Greymatter