Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/28/2007: "Tijd voor een j'accuse over verwoest Arcadia"

Arcadië, het spreekwoordelijk lieflijke landschap, is een maanlandschap geworden. Honderden dorpen zijn ontruimd, meer dan zestig mensen zijn om het leven gekomen en de bosbranden gaan door. Reken maar dat de daders en hun opdrachtgevers niet vervolgd zullen worden als de terroristen die zij zijn.

verwoestarcadie (97k image)

Klik op meer

Terrorisme als het aansteken van bossen is immers een handreiking aan de zo innnig geliefde krachten van de Markt - ook de opppositie in Griekenland, die zich nu kwaad heet te maken, kan het niet ontkennen, en ook zij heeft Markt tenslotte innig lief.

Officieel moet afgebrand natuurgebied hersteld worden of intact gelaten. Maar afgebrand bos kan door plaatsellijke bestuurders, die Markt uiteraard ook innig lief hebben en die altijd te koop zijn voor projectontwikkelaars, worden aangemerkt als landbouwgrond, en kan zo vrijgegeven worden ter beschikking van projectontwikkelaars.
Vele rijken uit noordelijker streken in Europa willen wat graag een tweede huis in Arcadië of in de omgeving van Athene: het wordt als niet toevallig gezien dat het eiland Euboea (Evvia) ook in de fik staat. Dit eiland wordt als voldoende dicht bij Athene al helemaal gezien als interessant voor projectontwikkelaars uit de tweedehuizensector.

Nu horen wij van de branden en we krijgen de ellende van de van huis en haard verdrevenen op de treurbuis te zien. Maar als de complexen verrijzen over een paar jaar, zullen we het anders vernemen dan in de vorm van advertenties voor die tweede huizen? Liefst in de media die zeker weten wie terrorist zijn: dierenbeschermers, boomomhelzers, aanhangers van zekere wereldgodsdienst. Maar niet de brandstichters en hun opdrachtgevers.
De Markt wordt geboren in bloed en vuur. We kunnen het volgen op de televisie.

1 Reactie


De dood zei het al:

Et in Arcadia ego...

zei: waegari op 08/09/2007 om: 17:31u


Powered by Greymatter