Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/27/2007: "Deens meerminfestijn verstoord door anarchistische haaien"

Een fictief meerminfestijn in Denemarken waarbij hordes in bikini geklede meiden cijfers in het water vormen, werd vorige week woensdag verstoord door zwemmende activisten die zich als haaien hadden verkleed.
denemarkenittlemermaid (17k image)
De meerminnen nemen een duik
Het bleek te gaan om actvisten van het ontruimde jongerencentrum in Kopenhagen die op deze wijze nogmaal de teloorgang van hun pand aan de orde stelden.
Klik op meer.

Het festijn betrof de viering van de 94-ste verjaardag van de bekende waterplas waar het Kleine Meermin standbeeld staat die is gebaseerd op de sprookjesfiguur van de befaamde schrijver Christian Andersen.

Onderdeel van de jaarlijkse viering is dat er een boot vol met meiden in bikini rode en witte balonnen loslaten (de kleuren van de Deense vlag). Daarna sprongen zij in het water om de cijfers 94 te vormen. Activisten met haaienvinnen op hun rug kwamen echter snel dichterbij om de regie van het spektakel volledig over te nemen. Ze plaatsten een masker op het standbeeld om aandacht te vragen voor de ontruiming van het jongerencentrum in maart van dit jaar. Daarbij werden 170 mensen gearresteerd.

Beelden van de actie vind je hier.


Powered by Greymatter