Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/27/2007: "Seattle moet miljoen dollar schadevergoeding betalen aan 1999 WTO arrestanten"

De Amerikaanse stad Seattle is door de rechter veroordeeld tot het betalen van een miljoen dollar schadevergoeding aan demonstranten die in 1999 gearresteerd werden tijdens de grootschalige protesten tegen de Wereld Handels Organisatie (WTO).
Seattle4thandPike (27k image)
Demonstratie bij Westlake
Zaak is wel dat de 175 arrestanten die recht hebben op schadevergoeding gevonden worden.
Klik op meer.

Algemeen gelden de protesten in Seattle tegen de WTO-bijeenkomst in 1999 als het startpunt van de wereldwijde anti-globaliseringsbeweging beter aan te duiden als de andersglobaliseringsbeweging. Tegen het schandalige en brute optreden van de autoriteiten lopen sindsdien tal van rechtszaken. Een van de belangrijkere is nu dan gewonnen. Het gaat om de 175 mensen die gearresteerd werden tijdens protesten bij het Westgate Park op 1 december 1999. Zij hebben echter slechts twee weken de tijd om zich bij de advokaten te melden om hun aandeel in de buit te verzilveren.

Een jury was van mening dat de rechten uit het vierde amendement werden geschonden.

Probleem voor de groep die bij de rechtszaak betrokken is, dat veel gegevens over de arrestanten van weleer inmiddels verouderd zijn. Men hoopt door ruchtbaarheid aan de zaak te geven via internet zoveel mogelijk betrokkenen te kunnen bereiken. Bovendien roept men op het geld dat de arrestanten van toen krijgen (gezamenlijk) te doneren aan initiatieven die het werk voortzetten dat destijds in 1999 werd begonnen.


Powered by Greymatter