Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/26/2007: "Internationale solidariteitsdag voor de ‘Aken’-gevangenen"

Op 29 september is er een manifestatie gepland bij de gevangenissen van Rheinbach en Aken in Duitsland waar twee van de vier zogeheten ‘Aken 4’-gevangenen vastzitten.
adissent01 (18k image)
Hieronder staat de oproep van de internationale mobilisatie voor solidariteit met José Fernandez Delgado en Gabriel Pombo Da Silva.
Klik op meer.

In de gevangenis is tijd verlangen. Het is wachten. Wachten op iets dat het wachten doorbreekt. Het is
wachten op leven. Iets dat je doet voelen. Iets dat je inspireert. Iets dat je verder brengt ondanks de
sleurende routine, ondanks de dode omgeving. Het is wachten en zoeken naar een bevestiging van je mens zijn, daar waar de gevangenis je kapot wilt maken, je wilt onderwerpen,… je resocialiseren. Het is daar waar je hun leugens en hypocrisie door je onmacht voelt snijden. Het is daar waar het doek van het spektakel valt en de knuppel tastbaar wordt. Die knuppel die we allemaal kennen maar niet altijd zien of willen zien.

Oog in oog met dit geweld staan José en Gabriel al meer dan 20 jaar, waarvan al meer dan 3 jaar in
Duitsland. Nu is het bijna 2 jaar geleden dat de straffen van respectievelijk 14 en 13 jaar werden
uitgesproken. Zware straffen voor een vlucht van meer gevangenschap door middel van een kortstondige gijzeling tijdens een achtervolging door de politie. Beiden waren een paar maanden voordien na 20 jaar gevangenschap in de kerkers van de Spaanse staat tijdens een penitentiair verlof gevlucht. Beiden wilden vrij zijn en de strijd die ze binnen gevoerd hadden eindelijk buiten verder zetten. Beiden zijn ondanks jarenlang verblijf in het beruchte FIES isolatieregime de anarchistische strijd en haar principes trouw gebleven en moeten daarvoor met nog meer gevangenis boeten, nu in de Duitse staat. De rechters hebben uiteraard niet geluisterd naar hun geschiedenis, ze gebruikten het alleen als argument tegen hen. Ze werden gestraft omdat ze anarchisten zijn en dat mogen we niet vergeten.

Ondertussen ondergaan ze een regime van permanente controle. José heeft ondertussen al 4 gevangenissen doorlopen en moet regelmatig verstrengde maatregelen ondergaan. Na een reeks van pesterijen en conflicten met de gevangenisdirectie mag hij sinds 3 maanden alleen nog bezoek achter glas krijgen. Dit was oorspronkelijk een maatregel van 3 maanden nadat er hasj bij hem gevonden werd na een bezoek. Onlangs werd dit echter als permanente “veiligheidsmaatregel” ingevoerd door de directie. José weigert bezoek te krijgen achter glas. Er worden gerechtelijke stappen
ondernomen maar die kunnen lang aanslepen. Voor Gabriel verloopt zijn verblijf in de gevangenis
gelijkaardig. Hij beschrijft zijn regime als “…lijkt op de FIES (en in sommige opzichten zelfs erger).”

We roepen op tot een internationale mobilisatie in solidariteit met José en Gabriel en met alle andere
gevangenen in strijd. Op 29 september is er een manifestatie gepland bij de gevangenissen van
Rheinbach en Aachen in Duitsland (meer info later). We roepen op om aanwezig te zijn, maar het is aan de kameraden in de straat om hun solidariteit te uiten hoe zij dat opportuun achten. We mogen onze gevangenen niet vergeten. We kunnen onze verschillen hebben maar we mogen nooit vergeten waarvoor we staan.

Tegen opsluiting en uitsluiting.
Voor de internationale solidariteit.
Voor de anarchie.

Meer info over het proces, FIES,… is te vinden op: http://www.escapeintorebellion.info

José Fernandez Delgado
JVA Rheinbach
Aachenerstrasse 47
D ­ 53359 Rheinbach

Gabriel Pombo Da Silva
JVA Aachen
Krefelderstrasse 251
D ­ 52070 Aachen


Powered by Greymatter