Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/23/2007: "Behalve Jan dan"

Ach gunst, het nieuws van de stijgende prijzen voor levensmiddelen heeft intussen de mainstream media bereikt. De fraaistklinkende maar daarom nog niet zinnige verklaring is: door de welvaart in China willen ze daar ook wel eens .... melluk drinkuh???


witgevaar (75k image)
Klik op meer

Niets zo belangrijk voor een regime als het laaghouden van de prijzen van levensmiddelen. Dat gaat nog een probleem worden nu kostbaar graan als brandstof voor de heilige koe gaat dienen.
Geen nood, er is altijd wel een of ander figuur te vinden die verkondigt dat de levensmiddelen in Nederland toevallig belachelijk goedkoop zijn. 't Is maar dat u het weet.

Bij die verhalen over de grote vraag naar koemelk in China wordt niet uitgelegd wat dit voor gevolgen heeft voor de beesten die rondlopen in Friesland en elders. Gaat die melk dan linea rectum om met Sjef van Oekel te spreken naar China? Ik geloof er niets van.
Afgezien van het kolderieke over die welvaart: de meeste Chinezen mogen van het regime op een houtje blijven bijten, of dit nu met loodhoudende verf behandeld is of niet.

Koeiemelk is voor kalfjes, eerlijkgezegd heb ik van jongsafaan een ernstig wantrouwen tegen iedereen die zegt melluk lekkur te vindun. Gewoon, omdat het misselijkmakend goedje is dat helemaal niet geschikt is voor de menselijke spijsvertering.

Erich Wichman (de broer van Clara Meijer-W., die een extra n achter haar naam plakte ter onderscheiding) heeft er hartige woorden over geschreven, over melkliefhebbers. Het is geen aansporing tot veganisme, au contraire, maar wie gevoed wordt met koemelk gaat vanzelf op een koe lijken, is zijn overtuiging.
Erich Wichman is een merkwaardige figuur in de geschiedenis van het Nederlandse anarchisme. Dit brein achter de Rapaljepartij kan namelijk met recht en reden ook de eerste Nederlandse fascist genoemd worden. De betrekkelijke genade van een vroege dood heeft hem de proef bespaard of hij dat ook echt zou zijn gebleven.
Niettemin, zijn vertoog tegen het melkiedrinken - nog herdrukt door de Arbeiderspers zo'n 35 jaar geleden - is op het net na te lezen. Ik hoop dat u het net zo leuk vindt als ik, maakt niet uit of de schrijver controversieel is verder.


Powered by Greymatter