Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/23/2007: "Bericht uit de VS-goelag: omdat ik in die auto zat deel 2"

Dodelijk natuurlijk - als de Europese Unie laat weten ter gelegenheid van de vierhonderdste executie in Texas sinds de herinvoering van de doodstraf, dat de EU er tegen is. Moet je net tegen de opvolger van George W. Bush zeggen. Volgende week staat de staatsmoord op Kenneth Foster op het programma. Zowel het openbaar ministerie als de gouverneur die verantwoordelijk is voor de doodstraf weet dat Foster doodgespoten zal worden voor iets wat hij niet gedaan heeft. Maar dat maakt het bewind in Texas niet uit.

kennethfoster (4k image)

Klik op meer

Foster zat in dezelfde auto als iemand die wel een beroving eindigend in dodelijke schietpartij heeft gepleegd. Deze dader, Mauriceo Brown, is in 2006 doodgespoten, en hij heeft verklaard dat Foster niet wist dat hij een wapen had en dat Brown van plan was de vermoorde persoon te beroven (laat staan dood te schieten, dat wist Brown zelf nog niet - het was niet met voorbedachten rade).

In Texas is er de Law of parties die je medeplichtig en even schuldig verklaart aan een vergrijp, als je er bij aanwezig was. Vijfentwintig meter afstand, is dat dichtbij genoeg? Volgens de uitspraak tegen Foster wel. Maar merkwaardig genoeg zaten er nog twee mannen in die auto, en die zijn niet vervolgd laat staan veroordeeld tot de spuit.
Alsof de doodstraf zelf al niet erg genoeg is zal namens Texas volgende week 30 augustus iemand doodgespoten worden van wie bekend is dat hij geen dader is. Als de EU geen indruk maakt, zal Amnesty International dat zeker niet doen - deze organisatie houdt een handtekeningenactie tegen de executie.
Natuurlijk moet je die wel tekenen.

Hier is de site van de campagne voor Kenneth Foster. Uiteraard is het in de VS van grote betekenis dat het slachtoffer wit was.

Vanaf 24 augustus zal Foster samen met een andere ter dood veroordeelde, John Joe Amador, in hongerstaking gaan.

Een vergelijkbaar geval, maar dan zonder doodstraf, betreft de Nederlander in Texas, Gerard Zwarst, over wie wij eerder bericht hebben.

1 Reactie


Free Kenneth Foster! boos, grr

zei: Free Kenneth Foster op 23/08/2007 om: 15:04u


Powered by Greymatter