Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/23/2007: "Heathrow en Culemborg"

Er ging veel goed bij het Klimaatkamp bij Heathrow afgelopen week. Er ging ook wel iets fout. En hier dan alsnog een foto met een teken van anarchistische presentie (die uiteraard groter was dan dit zou doen vermoeden).

heathrowa (23k image)

Klik op meer

De mensen van het Klimaatactiekamp kunnen terugzien op een geslaagde week, die tot acties overal in Engeland en ook in Schotland heeft geleid. Wat er fout ging: vertegenwoordigers v/m van de mainstream media mochten er niet verblijven. Dit had tot gevolg dat anonieme vertegenwoordigers van niet-welgezinde media rustig hun tentje konden opzetten, maar dat waarschijnlijk welgezinde bladen (als bijvoorbeeld de New Statesman) werden buitengesloten, en dus voor een slechte pers zorgden...

En zoals we al konden zien rond het treffen in Appelscha: de politie was volop gemobiliseerd en viel actievoerenden voortdurend lastig op grond van de zogeheten antiterrorismewetgeving.

riotcop (19k image)
Smerissen houden actievoerder "in bedwang"

De Britse organsiatie wijst er steeds op dat er in Nederland komend weekeinde een actietreffen is. Het is bij Culemborg, in een gekraakt fort (wisten wij dat er daar meer van waren in het Rivierengebied? bij dezen dus).
Het liefst zou ik de tekst van de oproep overnemen zodat ons allen verder de commentaren bespaard bleven, maar het is nogal veel - je kunt toch beter op de site voor het treffen zelf kijken en negeren wat genegeerd kan worden.


Powered by Greymatter