Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/21/2007: "Begin campagne Stop Dierproefcentrum Venray"

Wanneer: woensdag 29 augustus
Verzamelen: 1130 op het Station van Venray
Wat: de inwoners van Venray informeren over de plannen van de gemeente
Geef je nu op: info@stopdierproeven.org (ook is er vervoer vanaf Zwolle en Amsterdam naar Venray)

flyer (158k image)

In Venray plant de gemeente het prestigieuze project 'Sciencelink'. Deze campus, gevestigd langs de snelweg A73, zal plaats bieden aan verschillende bedrijven die zich met proefdieronderzoek bezighouden.

Klik op meer !!

Het prijskaartje voor dit project bedraagt 60 miljoen euro. Vele dieren zoals honden, konijnen, muizen en ratten zullen hier elke dag een gruwelijke dood vinden in naam van de commerciŽle wetenschap. Proefdierfokkerij Harlan uit Horst zal de dieren leveren en wil er ook zelf dierproeven uitvoeren.

Vervanging, vermindering en verfijning zijn de drie steekwoorden van het Nederlandse proefdieronderzoek. Een nieuw proefdiercentrum in Venray past absoluut niet in dit beleid! In Nederland worden nog steeds jaarlijks 612.000 dieren gebruikt in experimenten. Tevens vinden nog eens 650.000 speciaal voor de proefdierindustrie gefokte dieren de dood. Dit omdat zij bijvoorbeeld het verkeerde geslacht hebben of omdat zij niet de juiste kenmerken vertonen volgens de dierproefnemer. Dieren zijn geen wegwerpproducten!

Dat de gemeente Venray nieuwe banen wil creŽren, is begrijpelijk. Maar dat dit moet gebeuren ten koste van onschuldige dieren is onethisch en onacceptabel! Het wordt hoog tijd voor een dierproefvrije wetenschap zonder dierenleed. Laten we samen de gemeente Venray en dit project een halt toeroepen.

Wat kan jij doen?

* Stuur vandaag nog een beleefde protestmail naar de wethouder lei.heldens@venray.nl.

* Vraag het informatiepakket aan door een email te sturen naar info@stopdierproeven.org. Hang de protestposter voor je raam.

* Bezoek onze website regelmatig met het laatste nieuws over de ontwikkelingen rondom het nieuwe dierproefcentrum.

* Kom naar onze demonstraties om je stem voor de dieren te laten horen. Klik hier voor de actie agenda.

* Steun de campagne met een donatie.

Meer informatie:
http://www.stopdierproeven.org


Powered by Greymatter