Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/12/2007: "Animal Rights Gathering in rustiger vaarwater?"

De Animal Rights Gathering op het anarchistisch kampeerterrein in Appelscha kende vandaag een rustig verloop, precies zoals dat op een zondag hoort.
IMGP0149 (103k image)
Kunstemaker aan het einde van de zondagmiddag
Afgelopen nacht daarentegen vond er een vervelend incident plaats waarbij een bezoeker van de bijeenkomst die zich vlak buiten het terrein gewelddadig gedroeg tegenover een andere deelnemer door de politie is gearresteerd.
Klik op meer.

De gearresteerde jongen bleek zich in een lokaal caf samen met zijn maat te hebben bezat. Daarbij mishandelde hij zijn hond. Na terugkomst op het terrein vertrokken beiden per auto maar niet nadat een andere jongen geslagen werd. De door het slachtoffer ingeschakelde politie arresteerde daarop de dader. Zijn maat werd later bij Zwolle met te veel alcohol op achter het stuur eveneens gearresteerd maar kwam vanochtend al op vrije voeten. Bij terugkeer op het terrein is hij door de organisatie met tent en al verwijderd.

Een en ander veroorzaakte in de nachtelijke uren enige commotie op het terrein. Voor de komende nacht zijn nu enige veiligheidsmaatregelen getroffen die een en ander zonodig wat ordelijker moeten laten verlopen als dat nodig is.

Deze dag werden de verschillende bijeenkomsten andermaal massaal bezocht zo zeer zelfs dat de hulp bij de keuken van Rampenplan wel eens te wensen overlaat. Vandaag vertelden de jachtsaboteurs van de Britse Hunt Saboteurs Association over de praktische kant van hun acties. De groep is prominent aanwezig op de Gathering al was het maar omdat ze een stand hebben met mooie spullen.

Momenteel vertelt dr. Jerry Vlasak over de wreedheid van dierproeven. Deze Amerikaanse arts uit Los Angeles voerde in het verleden zelf dierproeven uit maar is inmiddels overtuigd van de nutteloosheid er van mede omdat de uitkomsten van deze proeven niet betrouwbaar zijn.

Ondertussen wordt tevens getracht om voor de komende Pinksterlanddagen nuttige contacten te leggen. Zojuist gesproken met Keith Mann, de dierenbevrijder die zijn ervaringen te boek heeft gesteld over een optreden op de bijeenkomst waar hij wel voor voelt. Amsterdamse Nina gaat veganistische taarten voor de 75-ste editie van de landdagen maken die waanzinning lekker smaken, zo bleek ons.

Tot slot werken de wcs ook weer. Een storing in het elektrische gedeelte van ons pompsysteem legde vandaag voor enige uren het sanitair plat met alle vervelende gevolgen van dien. Een van de bezoeksters spoorde het euvel echter op waarmee het probleem kon worden verholpen. Dat lucht in meerdere opzichten op!
AR2007Put (88k image)
De put waar de pomp zich bevindt

5 Reacties


typisch, voor een Animal Rights gathering...

iemand kwam.. en zn hond mishandelde..

Gaat het de bezoekers wel om dieren? Of wellicht het groepsgevoel.

zei: Hubert op 13/08/2007 om: 04:40u

beste hubert,

het is wat gemakkelijk om alle aanwezigen te gaan veroordelen nav dit incident. beetje last van een vooroordeel?

zei: wim op 13/08/2007 om: 18:06u

Goeie reactie van de organisatie, meteen duidelijk maken dat agressie niet kan, noch tegen mensen, noch tegen dieren en dat een dronken kop hierbij niet als excuus kan gelden. Jammer dat dit principe niet binnen de hele beweging gehanteerd wordt.

zei: bosnimf op 13/08/2007 om: 19:13u

Ja, last van vooroordelen?
Die vent was geen activist, I know that...

zei: spooky op 13/08/2007 om: 21:01u

Mij dunkt dat de goede oude garde die het terrein alcoholvrij wil houden hiermee zijn gelijk meer dan binnen heeft...

zei: Afschaffer op 14/08/2007 om: 22:15u


Powered by Greymatter