Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/11/2007: "Meer zon en minder politie op Animal Rights Gathering"

De Animal Rights Gathering die tot en met maandag 13 augustus op het anarchistische kampeerterrein 'tot Vrijheidsbezinning' in Appelscha plaatsvindt kende bvandaag een rustig verloop.
AR2007Workshop (107k image)
Deelnemers van de workshop over politierepressie
De politie heeft zich grotendeels teruggetrokken en beperkt zich sinds zaterdagmiddag tot surveillance op het zandpad. De pers liet het vandaag zelfs geheel afweten.
Klik op meer.

Op deze zonnige dag richtten de deelnemers die uit tal van landen afkomstig zijn (er zijn slechts enkele tientallen landgenoten present) zich uitsluitend op het programma dat volledig is gevuld met thema's rond dierenrechten. Workshops, lezingen en presentaties wisselen elkaar af en worden druk bezocht. Tegelijkertijd vinden er drie onderdelen plaats. De sfeer is inmiddels opperbest.
AR2007ALFtentoonstelling01 (96k image)
Tentoonstelling over het Animal Liberation Front

De enige ophef rond de politie is de constatering van Ierse en Britse deelnemers dat een Ierse agent en mogelijk politie uit Engeland aanwezig is en foto's van deelnemers heeft gemaakt. Voor zover bekend is dit niet toegestaan en mogelijkerwijs gaat de Leeuwarder Courant dit aan de kaak stellen. Zou een leuke rel kunnen opleveren dus!

Gisteravond hield één van de organiserende groepen, de Anti Dierproeven Coalitie die zowel in Nederland als Vlaanderen actief is, een bijeenkomst over komende acties. Al binnen enkele weken (30 augustus) is de groep van plan actie te gaan voeren bij de firma Hartelust in Tilburg. Dit bedrijf is één van de grootste handelaren in proefdieren binnen de internationale vivisectie-industrie. Hartelust handelt in apen (met name makaken), honden (beagles en kruisingen), fretten en katten. De dieren die zij verhandelen zijn gedoemd te eindigen in verschillende proefdierlaboratoria. Veel dieren sterven tijdens de
proeven of worden na de proeven gedood voor autopsie of vernietiging.

Een andere actie betreft het ageren tegen de Eurotox 2007 oftewel het 44e 'Congress of the European Societies of Toxicology' dat van 7 tot 10 oktober in de RAI in Amsterdam wordt georganiseerd. Voor wie de link met de dierenrechtenstrijd niet geheel duidelijk is: het verwerpelijke fenomeen dierproeven behoort ook tot deze giftigheidsindustrie en dat geldt dus ook voor de bedrijven die zich met deze praktijken bezig houden.

Tot slot deelden onze dierenvrienden mee dat in de gemeente Venray een nieuw businesspark gebouwd gaat worden onder de naam Sciencelink. Het 60 miljoen kostend project zal onderdak bieden aan verschillende bedrijven die zich bezig houden met proefdieronderzoek. Proefdierfokkerij Harlan uit Horst zal behalve de dieren leveren er ook zelf dierproeven uitvoeren. duidelijk is dat de groep dit niet over haar kant zal laten gaan en actie zal gaan ondernemen. Houdt hun website www.stopdierproeven.org hiervoor in de gaten.
AR2007KeithMann02 (100k image)
Keith Mann verkoopt zijn zojuist verschenen boek 'From Dusk 'Till Dawn' over de geschiedenis van dierenbevrijding en het Animal Liberation Front

De Gathering kent een voor Appelschaaster begrippen zeer gedisciplineerd verloop. Vrijwel iedereen is present op het ochtendappel dat aan de start van het programma vooraf gaat. Aan het verzoek om geen schoenen in de gymzalen te dragen wordt massaal gehoor gegeven. Het vormen van een rij voor het opscheppen van het avondmaal van Rampenplan verloopt dan ook probleemloos. Tijd om aan te sluiten derhalve!


Powered by Greymatter