Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/10/2007: "Intimidatie politie deert Animal Rights Gathering niet"

Een nooit eerder vertoonde inzet van politie in Appelscha teisterde tot vanmiddag vroeg de Animal Rights Gathering die vandaag op het anarchistische terrein in Appelscha van start is gegaan.
ar2007001 (89k image)
Animal Rights Gathering 2007
Politie-afzettingen waar iedereen zich diende te legitimeren, vormden gisteravond laat de aanleiding tot een incident met een tweetal incapabele agenten waarvan er een volkomen onterecht met pepperspray meende te moeten sproeien toen hij geconfronteerd werd met lastige vragen.
Klik op meer.

Gisteravond laat begon de politie plots beide toegangswegen naar het kampeerterrein af te zetten en iedereen die naar de Gathering wilde naar identiteitsbewijzen te vragen. Daarvoor waren reeds drie bussen zonder te zijn gecontroleerd op het terrein gearriveerd met daarin hoofdzakelijk de deelnemers aan de in Amsterdam gehouden demonstratie. Zij bleken onderweg te zijn begeleid door zeven bussen ME en een politiehelikopter!

Ook rond het terrein was de politie al de hele dag opvallend zichtbaar geweest door zelfs tot aan het toegangshek met hun wagens te rijden. Vanaf het einde van de middag begon de pers zich te roeren. Helaas voor hen heeft de organisatie van dce Gatherihng besloten niet met de pers te praten. Men heeft eenvoudigweg genoeg van de hetze en de energie die dit telkenmale kost wordt liever op de bijeenkomst zelf gericht.

Desondanks werd gisteravond opgetreden nadat een Italiaanse jongen door twee jonge agenten tot aan de oprijlaan van het terrein teruggebracht om de paspoorten te halen van een drietal vrienden die waren aangehouden. Als de identiteitsbewijzen niet boven tafel zouden komen zou arrestatie volgen. Daarop werden enige getrouwen opgetrommeld om deze agenten duidelijk te maken dat de grens van het toelaatbare wel was bereikt.

Al snel bleek dat het tweetal niet gewend is kritische vragen te beantwoorden zoals rond het waarom van de controle en de illegaliteit van de stelselmatige politiecontroles. Daarop raakte één van de twee (agent Patrick) dusdanig in paniek dat hij met pepperspray spoot richting één van de aanwezige vrouwen en de arrestatie verordeneerde van een ieder die waagde zijn/haar mond open te doen.

Zijn maat die geen woord wist uit te brengen had inmiddels versterkikng opgetrommeld waarop zo'n zes wagens plus ME-bus van beide kanten van het zandpad kwamen aanrijden. Enige schermutselingen volgden waarbij onze 70-jarige kameraad Jaap de Weys over de kap van een auto werd getrokken. Een commandant nam daarop het woord maar ook hij kon niet uitleggen waarom de controles moesten plaatsvinden. Wel nam hij het verstandige besluit meteen te vertrekken want ondertussen was er vanaf het terrein een behoorlijke groep op het rumoer afgekomen.

Vanochtend bleek de politie de controles gewoon voort te zetten. Tenminste één ME-bus met alles erop en eraan is op diverse plekken nabij het terrein gesignaleeerd. Zelfs in het bos werden mensen door stillen op hun identiteitsbewijs gecontroleerd.

Toen was het moment bereikt om de burgemeester van de gemeente te bellen met het vriendelijke verzoek een einde te maken aan deze politieprovocaties en -intimidatie die precies het onveilige klimaat veroorzaken waar niemand op zat te wachten. De burgemeester liet daarop de politie de controleposten opheffen en met het stelselmatig naar identiteisbewijzen te vragen is sindsdien gestopt. Er wordt thans slechts nog heel veel gesurveillieerd op het zandpad.

Het pleit voor de Gathering dat men zich door de politie niet van de wijs heeft laten brengen en gekozen heeft voor het welslagen van de bijeenkomst.

De sfeer op het kamp waar naar schatting zo'n 300 mensen zich bevinden, is uitstekend en vergelijkbaar met die van de Pinksterlanddagen. Het gezelschap is afkomstig uit tal van Europese landen alsmede uit de VS. Het hele terrein staat vol met hun tentjes die zeer efficient staan opgesteld. Rampenplan kookt, er zijn stands en een vol programma.

Hoogtepunt vandaag was het optreden van ALF-activist Keith Mann uit Engeland die minstens zeven jaar vastzat. Hij heeft net een flink boekwerk uitgebracht over de historie van dierenbevrijding onder de titel 'From Dusk 'till Dawn. Mann blijkt een uitermate onderhoudend spreker te zijn die enthousiast vertelt over zijn ervaringen als vastzittende dierenbevrijder.

Met gevoel voor humor weet hij de bomvolle gymzaal duidelijk te maken dat de angst voor de gevangenis het grootste obstakel vormt voor tal van activisten. De dieren zitten hun hele leven vast, houdt hij zijn gehoor voor. Je leert met de gevangenis om te gaan. Wel is ondersteuning van gevangenen erg belangrijk, stelt hij, al sturen wildvreemde mensen een foto op van hun kat. Het zijn dit soort opmerkingen die regelmatig tot lachsalvo's leiden.

Niet zo blij zijn de dames en heren van de pers die zich ophouden rond het kamp. De NOS staat er zelfs met een wagen maar niemand van het kamp wil met hen praten al doen ze dappere pogingen iedereen die het kamp opgaat een microfoon onder hun snufferd te houden.

Nog steeds komen er mensen aan, nu moet er een Belgische dame gehaald worden. Zij heeft zich laten afzetten op de verkeerde camping...

1 Reactie


Het is soms beter om
om geen gesprekken of interviews met de NOS (Nederlandse Oliebollen Stichting) te houden.
Als je het wel doet moet je het zo in elkaar steken dat de kern moeilijk gesloopt kan worden en het verhaal er grotendeels toch doorkomt.
Zoals gewoonlijk hebben ze hebben weer veel geweld in het journaal getoond en de rest
was een slap aftreksel.
Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat als je voor mensenrechten bent je automatisch dit koppelt aan dierenrechten.
Dus goed voor dieren en mensen zijn.
De angst en geweld die de media en de politiek zaaien om nare wetten door de strot van de burger te duwen dat is pas terreur omdat het niet zelden met grof
geweld gepaart gaat.
Voor mensenrechten en dierenrechten opkomen is GEEN MISDAAD maar het onderdompelen van de bevolking in angst is dat WEL!

zei: Golfje op 11/08/2007 om: 12:01u


Powered by Greymatter