Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/04/2007: "Int. Animal Rights Gathering heeft groen licht"

Appelscha - Nadat de Telegraaf kopte "Activisten strijken neer in Appelscha" kwam de dieronvriendelijke politieke partij CDA in opstand. Statenfractielid Algra van CDA in Friesland sprak over terroristen en het kamp moest verboden worden. Ook in de Tweede kamer werden door Van Haersma Buma (CDA) vragen gesteld aan de minister van Justitie.

gathering (127k image)

Klik op meer !!

Om de hele gathering wordt een flinke hype gemaakt door de media. Het CDA komt natuurlijk in opstand, achterban zijn veelal boeren. Kortom, een opgeklopt verhaal over radicale dierenrechtenactivisten leidt tot veel commotie landelijk. Zo gaan pluimveehouders in Barneveld (meer als 100 km verderop!) notabene op zelfverdediging omdat men bang is dat er acties voorbereid worden tegen hun sector. Opmerkelijk ook dat de landelijke media echt zeer veel moeite moet doen om een 'bange boer' in de omgeving van de camping te vinden. Paar dorpen verderop misschien, maar de boeren in Appelscha hebben geen enkele vrees voor de dierenrechtenactivisten die hun bijeenkomst in hun woonplaats houden.

Enfin, de kamervragen van Van Haersma Buma (CDA) zijn beantwoord door Hirsch Ballin (minister Justitie). Hierin valt te lezen dat het trainingskamp formeel gezien niet verboden kan worden zolang er geen illegale activiteiten plaats vinden. En deze vinden ook niet plaats dus groen licht voor de Int. Animal Rights Gathering. Wel merkte de minister op in zijn antwoord aan de Tweede Kamer dat er sprake is van extra politie-inzet en dat het evenement van de dierenrechtenactivisten nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Kortom, workshops over allerhande interessante themas, de entree bedraagt slechts € 5,--, ongetwijfeld mooi weer dus genoeg reden om volgend weekend naar Appelscha te gaan met je tent! Meer informatie is te vinden op de website van de de Int. Animal Rights Gathering: www.ar2007.info


Powered by Greymatter