Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/16/2007: "Activisten West Sahara tot celstraf veroordeeld in Marokko"

Vandaag zijn de volgende Sahrawi studenten die gevangen zitten in de gevangenis van Marrakech verschenen voor het gerechthof vanwege hun hoger beroep.
Sk070511i (26k image)
Studente Sultana Khaya moet een oog missen
Zij zijn in juni veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf wegens het deelnemen aan demonstraties voor een vrij West Sahara bij de universiteit van Rabat.
Klik op meer.


Het gaat om de volgende studenten:
Miss. Sultana KHAYA, studente in het American arts centre
Mr. Abdelfatah ELYADASSIA, 2e jaars sociale wetenschappen,
Mr. Embeirik DAH, 6e jaars,
Mr. Mohamed ELARDAWI,
Mr. Hassan FATEH, 1e jaars rechten
Mr. Rachid BENOU, 1e jaars rechten
Mr. Mahmoud ELQUEITI, 1e jaars rechten

Deze mensen zijn bij hun arrestatie vreselijk mishandeld. Sultana moet tengevolge daarvan een oog missen. Mocht je behoefte hebben te zien hoe de Marokkaanse politie haar heeft toegetakeld (wij kozen de minst confronterende foto), kijk dan vooral hier.

De Marokkaanse autoriteiten schenden op grove wijze mensenrechten sinds het verzet in West-Sahara tegen de bezetting van Marokko in 2005 weer is opgelaaid. Willekeurige arrestaties, martelingen, langdurige detenties en verdwijningen. De slachtoffers betreffen veelal jongeren en vrouwen, zoals Sultana Khaya.

Zij demonstreerde op de campus van de universiteit met anderen voor de zelfbeschikking en de onafhankelijkheid van haar land. De groep werd daarop door de Marokkaanse politie keihard aangevallen. De zware mishandelingen werden zelfs in de ambulance voortgezet ondanks dat ze toen reeds een oog had verloren.

Bijdrage van Fred Jederman


Powered by Greymatter