Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/15/2007: "Wij weten wat goed voor u is"

De officiële fictie is dat ze er zitten namens ons allen, door ons gekozen en - dit staat zeker vast - door ons allen riant onderhouden. En ze krijgen steeds meer praatjes. In plaats van blij te zijn dat ze nog niet achter de tralies zitten wegens medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden hebben de boven ons gestelden plannen om ons flink in het gareel te brengen. Voor ons eigen bestwil natuurlijk. We zullen weten dat de christenen het definitief gevonden hebben met de sociaal-democratie. De postbodes die massaal ontslagen worden zullen het druk krijgen.

erotischdans (3k image)
Op zoek naar wat dan wel een erotisch dansfeest mag zijn kwam ik deze illustratie tegen op nu.nl. Verhelderend.
Klik op meer

De ’betutteling’ van Balkenende IV

Onderwijs en opvoeding

Van elk kind wordt in de eerste vier jaar na de geboorte een risico-inventarisatie gemaakt.

- Dit levert een hoop werkgelegenheid op voor semi-smerissen. Waarschijnlijk dacht PTT-mannetje drs. Wim Kok aan deze controleurs toen gezegd werd dat al die ontslagen postboden smeris konden worden. In plaats van post bezorgen kindertjes keuren.
In menig voormalig postkantoor kan de kinderkeuringsdienst (bedenk hier zelf maar een christen-sociaaldemocratisch marktconform eufemisme voor) intrekken. Maar er zullen wel weer nieuwe kantoren voor gebouwd worden.

Ouders worden verplicht opvoedingondersteuning te accepteren. Als ouders weigeren aan die ondersteuning mee te werken, moet de kinderbijslag worden overgemaakt aan een gezinscoach of wordt hun uitkering gekort.

- Waar gaan ze al die gezinscoaches vandaan halen, behalve van onder de postbodes?

Burgemeesters kunnen hangjongeren een gebied- of contactverbod opleggen.

- Kon dat niet nu al? en wie gaat het controleren? De voormalige postbode, natuurlijk.

Ouders moeten verplicht aanwezig zijn bij de rechtszaak van hun kind

- Tja.

Wijkagenten moeten boetes persoonlijk afleveren bij jongeren aan huis, zodat er een opvoedend gesprek aangeknoopt kan worden.

- De postbode aan de deur met een goed gesprek.

Jongens van 18 jaar die in een ’dikke BMW’ of andere dure auto rijden, moeten kunnen aangeven hoe ze die auto hebben kunnen betalen, anders wordt deze in beslag genomen.

- Als je 19 bent is er niks aan de hand. Hoe stellen ze dat vast, dat je 18 bent? Ik heb soms het idee dat ik regelmatig bijna overreden word door helden achter het stuur van een jaar of zestien.
De postbode weet raad.

Een wetswijziging zorgt ervoor dat kinderen sneller door de overheid uit huis geplaatst kunnen worden.

- De overheid waakt.

Gezondheid

Blaastest om alcoholgebruik van jongeren tot 16 jaar tegen te gaan.

- Mag je nou wel drinken onder de zestien of niet? En gaat de postbode met zijn blaastestje alle onder-de-zestienjarigen af om te kijken of ze braaf zijn? En mogen ze daar geen nee op zeggen, op straffe van een proces waar hun ouders bij moeten zijn, hoewel zij natuurlijk intussen wel uit huis geplaatst zijn?

Wijn, bier en breezers mogen pas gedronken worden door jongeren vanaf 18 jaar, in plaats van 16 jaar.

- Ik mag mij gezegend noemen van een generatie te zijn die voor haar achttiende mocht drinken. Ben ik alcoholist geworden? En denken ze in Den Haag dat je dat niet zult worden als je pas op je achttiende begint?
Dus, begrijp ik, moet de postbode met het blaastestje de onder-de-achttienjarigen aanhouden. Nu begrijp ik ook waarom de Ausweispflicht zo'n hoeksteen is van het beleid van Balkenende en de zijnen.

Alle horeca-gelegenheden worden rookvrij.

- Een tendens die blijkbaar niet te stuiten is. Bij de westerburen is het al raak. En ik ken nu al café's in Nederland waar de barmeisjes ongeveer de enigen zijn die roken. Ze hebben nogal een drukke baan. En terwille van hun gezondheid is het binnenkort afgelopen.

Coffeeshops in de buurt van scholen worden gesloten.

- Vermoedelijk worden dealcentra voor cannabisproducten bedoeld. Zalige naïviteit. Waar vraag is zal aanbod opduiken.

Paddo’s mogen niet meer verkocht worden aan kinderen onder 18 jaar.

- Ha. Nu ben je plotseling ofwel een kind van boven de 18 ofwel een van onder de 18.

Fatsoen

Invoering van gedragscodes in de buurt. Burgers moeten met elkaar in dialoog gebracht worden om vast te stellen wat ze belangrijk vinden in de buurt, en elkaar vervolgens aan die regels houden.

- Het is onze wijk, 't is onze buurt. schreef en zong Vuile Mong. Wat is het eigenlijk al lang geleden.

Jonggehuwden moeten een cursus ’huwelijksgeluk’ volgen over omgangsvormen met een echtgenoot.

- Hierover moet ik echt rollend van het lachen even weg achter de computer.

Het wordt moeilijker om een vergunning te krijgen voor erotische dansfeesten.

- Wat zijn in hemelsnaam erotische dansfeesten? Volgens mij heeft ieder dansfeest wel een erotische lading - hemeltje, ga de popmuziekhistorie na op het woord dance of dans, als je er zelf geen ervaring mee hebt, of zie hoe de tango in zijn werk gaat, bijvoorbeeld -, maar ze bedoelen ongetwijfeld iets anders, iets ranzigs uit de commerciële-televisiesfeer. Want het is iets waar je toch al een vergunning voor nodig hebt. Do I look like I'm bovvered?

Gemeenten kunnen zelf bepalen of ze het bezoek aan een illegale prostituee strafbaar willen stellen.

- Mijnheer de postbode, kijk alles heel goed na...

In het verkeer komt een ’sorry-symbool’ (een opgestoken hand) als tegenwicht tegen de middelvinger.

- Ik meende dat dit al gebruik was onder een beetje beschaafde weggebruikers. Als fietser en voetganger doe ik het ook wel. Maar nu wordt het verplicht? Dus iets om na te laten vanaf nu, want het moet van Rouvoet en de zijnen.

Media

Tv-programma’s als ’Spuiten en Slikken’ en ’De Gouden Kooi’ en videoclips met seks en geweld zouden verboden moeten worden.

- Ja, zouden moeten. De vrome praatjes die gespreksstof aan de borreltafel (voor boven de achttien) opleveren.

Ook zou er een advertentieboycot rond deze programma’s moeten komen.

- Zie boven

Verbod op alcoholreclame op televisie en radio tot 9 uur ’s avonds.

- De reclame, al die godvergeten eeuwige reclame, is precies de reden waarom ik nooit naar Nederlandse televisie kijk. Commercieel of publiek (het verschil moet je weten, je ziet het niet) - wat maakt het uit?

Verbod op reclame voor frisdrank, snoep en snacks tussen 5 uur ’s middags en 9 uur ’s avonds.

- Niet in de zou-moeten-sfeer?

2 Reacties


Waar komt de geciteerde tekst vandaan? Ik zie dat hij bij het artikel van Trouw onderaan staat, maar dat zegt nog niets over de bron. Het ziet eruit als een outsider-interpretatie van het beleid, zodanig overtrokken dat het niets toevoegt.

Het zijn enge en domme ideeen, maar hoeveel hiervan komt daadwerkelijk uit de mond van de mensen in Den Haag?

zei: Tim Cooijmans op 15/07/2007 om: 23:26u

Deze opsomming van een regimefreundliche krant als Trouw zal niet letterlijk, maar wel waarheidsgetrouw zijn, dunkt mij.
Ja, of het er allemaal van komt is weer een andere vraag. Maar afgezien van het verzet van "de straat" (vast wel, maar niet heus) zullen bijna al die prachtige plannen eerder stuklopen in het ambtelijk apparaaat.

zei: Prul op 16/07/2007 om: 12:44u


Powered by Greymatter