Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/08/2007: "Altijd het weer meenemen"

Het is zo voorspelbaar, er negatief over doen.
Maar ik heb mijn best gedaan. Alleen bij de Pussycat Dolls werd het mij te veel en moest ik even wegzappen. In de eerste plaats dat ongelooflijke bloot, gecombineerd met onvermogen tot zang. En: "Onze volgende auto wordt een hybride en we kopen in het vervolg alleen nog maar lampen van [een gloeilampenfabriek uit het zuiden des lands]."
Huh?

220px-Kt_tunstall_summer_sundae05 (6k image)
Klik op meer

Daar staat ze, toch al ongeveer de enige in het lijstje die ik nog een klein beetje street cred toedichtte, KT Tunstall. Ze treedt op in New York voor Live Earth. In de VS moeten ze nog even de oorspronkelijke zangeres leren kennen van een nummer dat het goed deed in de plaatselijke versie van... f***ing Idols. Terwijl ik dit tik wordt ze zowaar aangekondigd op de televisie, ze heeft een tanktop aan met Save the Earth er op. Achach. De spreekstalmeester zegt dat ze uit Engeland komt. Ze protesteert niet eens.
En voor zover ze niet opgevallen zijn, de sponsors, bij de televisieuitzendingen, hier zijn ze op een rijtje: waar Coca en Pepsi elkaar ontmoeten. Milieubewustzijn is een logo. Het klimaat is een corporate brand. En Al Gore moet volgend jaar alsnog president worden (daar kan ik overigens niets tegen in brengen - want Gravel wint toch de nominatie niet bij de Democraten, en de rest is daar het gebruikelijke neocongespuis, mevrouw Clinton voorop, nee laat Gore het maar worden - tegen Ron Paul bij de Republikeinen? - pardon...).

Eerder op de dag zag ik in diverse Nederlandse steden mensen geheel in het wit gekleed, groepsgewijs. Had het met Live Earth te maken? Blijkbaar niet. Het had iets te maken met wat ik op een site vind die ik niet kan openknippen, de cache levert dit citaat op:
Enkele manieren om in de aanloop naar de White Band Day 2007 aandacht te vragen voor de Millenniumdoelstellingen...
White Band Day. Is het u verder opgevallen? Het schijnt iets te maken te hebben met Micha 6:8 (NBV):
Hij heeft u bekendgemaakt, o mens, wat goed is en wat de HERE van u vraagt: niet anders dan recht te doen en getrouwheid lief te hebben, en ootmoedig te wandelen met uw God.

Mij ontgaat het ook. Maar ik vind het altijd nog sympathieker dan een samenwerkingsverband van Pepsi en Coca.

2 Reacties


De eerste live televisie actie was het verslag van het triomfantelijk binnentrekken van Parijs door duitse nazi-troepen. TV ist ein wunderbare sache en was en is een bewijs voor de superieuriteit van de westers technilogische mensch. Live earth is een futuristische show.

zei: Schmittzenhaghel op 08/07/2007 om: 11:02u

Het is een brainwash van jewelste. Live Earth my ass; het hele zonnestelsel warmt op; de zon doet raar, maar al het GIF in de wereld, in de ecosystemen...?? och laten we het bij opwarming houden, da's al moeilijk zat, al heeft het weinig met Co2 te maken..

zei: spooky op 10/07/2007 om: 18:40u


Powered by Greymatter