Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/27/2007: "Lachend ontsnapt aan de VS-goelag"

Op het ogenblik dat dit geplaatst wordt, wordt mijn cyberspacevriend Patrick Bryan Knight naar de executiekamer gebracht om doodgespoten te worden in Huntsville, Texas.

patrickkbryan (7k image)
Klik op meer
(Bijgewerkt 27 juni 21.40u)

Hij was een van de hongerstakers in de dodencellen van Polunsky Unit in Texas, een actie die door anarchisten is gestart in de herfst van afgelopen jaar.
De actie werd gestaakt en Patrick Knight kon aansterken om alsnog doodgespoten te kunnen worden.
Hij heeft via het internet zo veel mogelijk moppen verzameld en zou als laatste woorden een mop vertellen aan zijn beul: Dead man laughing.
Dit verhaal wordt voltooid als de staat zijn portie mensenvlees heeft gehad.
Goodnight and good luck.

Toegevoegd 21.30u.:
Patrick Knight is dinsdagavond geëxecuteerd zonder de beloofde mop te vertellen tot slot, schrijft het Dallas News. Bij zijn latste verklaring dankte hij God voor zijn vrienden en hij vroeg om hulp voor de onschuldigne in de dodencel. Hij noemde verscheidenen die volgens hem onschuldig zijn. Met trillende stem en bijna in tranen zei hij: "Niet iedereen van ons is onschuldig. Maar zij zijn het."

Na zijn liefde voor enkele vrienden te hebben uitgesproken zei hij: "Ik heb gezegd dat ik een mop zou gaan vertellen. De dood heeft mij bevrijd. Dat is de grootste grap. Ik verdein dit. En de ander grap is dat ik Patrick Bryan Knight niet ben e ndat jullie deze executie nu niet kunne nstoppen. Vooruit, met mij is het gedaan."
Negen minuten later, om 18.21u., werd hij dood verklaard.

De woordvoerster van de gevangenis, Michelle Lyons, sprak tegen dat er twijfel was over de identiteit van mijnheer Knight. "We nemen vingerafdrukken af als ze binnenkomen," zei zij.

De 39-jarige patrick Knight had 1300 moppen binnengekregen via een door een vriend opgezette website.
Het is niet duidelijk of de grap waarmee hij de justitiële bureaucratie tot een onzinnige verklaring dwong nou de winnende grap was of niet.
Knight was niet onschuldig en heeft ook niet beweerd dat hij dit was. In een beschaafder land zou hij evenwel, ongeveer omstreeks de tijd waarop hij alsnog werd vermoord van staatswege, zijn vrijgelaten. Hij zat reeds zestien jaar in de gevangenis voor medeplichtigheid aan moord op twee personen.
Hij was de achttiende die dit jaar is omgebracht in een gevangenis in Texas, en de komende tijd zullen er zeker nog dertien worden gedood.

1 Reactie


Always look on the bright side of life...

zei: H. Mus op 27/06/2007 om: 10:39u


Powered by Greymatter