Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/26/2007: "En dan nu het eerste klimaatneutrale bier van Nederland!"

De liefhebbers kennen het biologische gerstenat uiteraard al als het biologische bier zonder bijsmaak, maar nu is ‘Limburgs Land’ van de Gulpener Bierbrouwerij uitgeroepen als het eerste klimaatneutrale bier van Nederland.
Limburgsland (7k image)
Volgens de Provinciale Milieufederaties en de HIER-campagne heeft de productie van het bier geen negatief effect op het klimaat en is daarmee klimaatneutraal.
Klik op meer.

Klimaatneutraal zegt u? Da's een nieuw speeltje om het gepeupel duidelijk te maken dat de uitstoot van CO2 teruggedrongen moet worden. ‘Klimaatneutraal’ betekent dat er geen negatief effect is op het klimaat. Daartoe dient deze website.

Want zoals we natuurlijk al lang weten komt er bij elk product dat geproduceerd wordt, het broeikasgas CO2 vrij. Gulpener Bierbrouwerij heeft de uitstoot van CO2 in en rondom de brouwerij teruggedrongen door zuiniger om te gaan met energie. Daarnaast heeft zij geïnvesteerd in het opwekken van duurzame energie door het plaatsen van zonnepanelen. De CO2 die resteert wordt door de Gulpener gecompenseerd door middel van een nieuw aangelegd bos in Gulpen en een energiebesparingsproject in Bolivia.

De brouwerij is namelijk groot voorstander van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naar verluid treft zij al jaren maatregelen om energie te besparen en onttrekt haar milieuvriendelijk geteelde grondstoffen uit de eigen regio. Limburgs Land bier is biologisch geproduceerd en mag als enige bier het Milieukeur voeren. Volgens directeur John Halmans is dit nog maar het begin: “We zijn nu gestart met het Limburgs Land bier. Maar we hopen in de toekomst steeds verder in de buurt van een volledig klimaatneutrale brouwerij te komen.”

Meer klimaatneutraal vind je hier.

2 Reacties


Is het ook milieu vriendelijk voor de lever? Dan doe mij maar een paar kratten. big grin

zei: Bolus op 27/06/2007 om: 15:28u

Begonnen met de productie van Limburgs Land? Eurodusnie verkoopt het al jaren! Sinds september vorig jaar op tap, in de Linkse Kerk. Prima biertje trouwens.
Na zuipen voor de revolutie kunnen we nu dus ook zuipen voor het klimaat.

zei: Marco op 29/06/2007 om: 12:25u


Powered by Greymatter