Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/25/2007: "Verslaving aan heavy metal in Zweden als arbeidshandicap erkend"

De Zweedse bordenwasser Roger Tullgren heeft zijn verslaving aan heavy metal muziek officieel erkend gekregen als arbeidshandicap.
tullgren (20k image)
Op grond van psychologisch onderzoek krijgt de 42-jarige bordenwasser voortaan een loonkostensubsidie als aanvulling op zijn inkomen.
Klik op meer.

"Ik ben tien jaar bezig geweest om dit als een arbeidshandicap erkend te krijgen", vertelde Tullgren aan de krant The Local. "Ik sprak met drie psychologen en uiteindelijk stemden ze erin toe dat ik dit nodig heb en tegen discriminatie beschermd moet worden."

Roger Tullgren afkomstig uit het in het zuiden van Zweden gelegen Hässleholm interesse in heavy metal dateert al uit 1971 toen ziujn oudere broer met een plaat van Black Sabbath thuis kwam. Sindsdien heeft hij weinig interesse in iets anders dan heavy muziek. Tullgren heeft lang zwart haar, een verzameling tattoos en sieraden met doodshoofden. De rocker stelt vorig jaar bijna 300 concerten te hebben bezocht waardoor hij vaak zijn werk moest laten schieten.

Zijn laatste werkgever had genoeg van zijn afwezigheid en ontsloeg hem. Tullgren was daarna aangewezen op een uitkering. Maar zijn sessies met de psychologen boden uitkomst. De muziekverslaafde ondertekende een document waarin zijn heavy metal lifestyle werd bestempeld als een arbeidshandicap waardoor hij recht kreeg op een loonkostensubsidie van het arbeidsbureau.

"Ik ondertekende een formulier waarop stond: 'Roger voelt zich gedwongen om zijn heavy metal levensstijl te tonen. Dit plaatst hem in een moeilijke situatie op de arbeidsmarkt. Daarvoor heeft hij extra finenciële hulp nodig.' Dus nu kan ik naar een sollicitatiegesprek gaan in mijn normale kleren en geef ik dit stuk papier aan de leden van de sollicitatiecommissie", zei hij.

De baas op zijn nieuwe werkplek staat hem toe vrij te nemen om naar concerten te gaan, mits hij die dagen weer inhaalt. Tullgren mag op zijn werk harde muziek draaien en zich kleden zoals hij wil. "Maar niet te hard als er gasten zijn", zei hij.

Tullgren speelt zelf ook bas en gitaar in twee rockbands (waaronder Silverland) en zegt veel positieve reacties te krijgen vanwege het feit dat hij zichzelf durft te zijn. "Sommigen zullen zeggen dat ik volwassen moet worden en moet leren om naar andere muzieksoorten te luisteren, maar dat kan ik niet. Heavy metal is mijn levensstijl", zegt hij.

Andere arbeidsdeskundigen hebben verbaasd gereageerd op de toekenning van een loonkostensubsidie op grond van muziekverslaving. "Als iemand een gokverslaving heeft dan sturen we hem niet naar de racebaan. Dan proberen we iemand van zijn verslaving te genezen en juist niet aan te moedigen", zo sprak een onbekende psycholoog uit Stockholm die door dezelfde krant werd gevraagd commentaar te leveren.

Henrietta Stein, directeur van een arbeidsbureau, staat er ook van te kijken. Meestal moet er voor een loonkostensubsidie een medische oorzaak aanwezig zijn, stelt zij.

Beelden van onze welbespraakte en sympathiek ogende metalhead vind je hier

Bron: The Local

1 Reactie


Mijn levensstijl is de hele dag internetten, gelukkig heb ik een uitkering en op twee piepers en wat tomaten per dag kan ik mijn breedband verbinding wel betalen.
Ik ben al jaren bezig om van de sollicitatie plicht af te komen doordat deze levensstijl mij noopt thuis achter de computer te blijven zitten.
Nou kan de SD hier mooi een voorbeeld aan nemen.
Ik neem vandaag nog contact op met de desbetreffende ambtenaar over dit zweedse model.

O'ja en hoe zit het dan met die zweedse matrassen?
Kun je daar ook subsidie voor krijgen als je behoefte hebt om daar de hele dag op te liggen (onbetaalbaar) of moet je dan enkel lichamelijk gehandicapt zijn?
Wellicht hak ik mezelf dan wel een been af!

zei: Reet op 26/06/2007 om: 09:22u


Powered by Greymatter