Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/19/2007: "Aken-4: Jose Fernandez Delgado onder druk"

Jose Fernandez Delgado is een van de gevangenen van Aken die nog steeds in Duitsland gevangen wordt gehouden sinds Juni 2004. Hij en Gabriel Pombo da Silva waren op het moment van hun aanhouding op weg naar de vrijheid, sinds jaren niet gekend. Beiden hadden besloten nooit meer terug te keren naar de kerkers van de democratie.

aachen-london (73k image)

Klik op meer

De Spaanse staat heeft na opstanden van sociaal gevangenen die vergeten werden door de amnestie wetten van de jaren '80 (de vrijlating van vele politiek gevangenen van Franco), geantwoordt met destructie. F.I.E.S. (Fichero de Internos Especial Seguimento) heeft jaren lang mensen verborgen gehouden die niet bogen onder de druk van het staatsapparaat. Zij werden aan het meest arbitraire regime onderworpen; mishandelingen, overplaatsingen, drogeringen en eeuwig durende isolatie.
Naar adem happend hebben Jose en Gabriel de buitelucht gevonden.
Maar na een hevige poging om vrij te blijven uit de handen van staat en justitie zijn zij opnieuw vastgenomen.

Enkele maanden geleden zouden bij Jose verdovende middelen aangetroffen zijn. Dit is toen de reden geweest om hem bezoek alleen toe te staan vanachter een scheidingsraam, voor de duur van 3 maanden. Jose heeft geweigerd zijn vrienden, kameraden en zijn familie zo te moeten ontvangen. Echter, na het verstrijken van die 3 maanden is het glas nog steeds niet verwijderd.
Het is niet de eerste keer dat Jose apart behandeld wordt. Kort na zijn gevangenneming moest hij, in tegenstelling tot andere gedetineerden een uniform van de inrichting dragen. Ook dat heeft hij toen geweigerd, met als gevolg dat hij enkele maanden zonder kleding heeft door gebracht.
Het Duitste penitentiar systeem doet er alles aan deze rebellen, Jose en Gabriel ondervinden beiden allerlei kwellingen die niets te maken hebben met hun veroordeling, hen in een sociaal isolemant te brengen met als uiteindelijk doel hen te breken.

We roepen iedereen op om muur die de beulen van de kampen hebben gebouwd af te breken.
Vrijdag 22 juni is een internationale spam dag. Stuur zo vaak als je kan per post of email onderstaande brief, of bel om je afgunst te tonen.

Solidariteit met Jose Fernandez Delgado!
Vrijheid voor allen!

Justizvollzugsanstalt Rheinbach
Heinz-Jürgen Binnenbruck
Aachener Str. 47
53359 Rheinbach

Telefon: 02226) 86-0
Telefax: Telefax: (02226) 86-209
E-Mail: poststelle@jva-rheinbach.nrw.deZeer geeerde heer Binnenbruck,

In uw instelling wordt onze vriend Jose Fernandez Delgado gevangen gehouden.

U heeft een onderzoek tegen hem ingesteld wegens het overtreden van de ‘verdovende middelen wet’, en meteen veronderstelt dat het “hieraan voldoenende verdovingsmiddel” bij een bezoekaan hem overhandigd is. Voor u was vooral dat de motivatie, dat bezoeken voor de duur van drie maanden voor Jose Fernandez Delgado, alleen nog vanachter een scheidingsraam mochten plaatsvinden. Deze drie zijn eind Mei aan hun eind gekomen.
Naar wij weten heeft u zich nu vastberaden getoond, het scheidingsraam in de toekomst te handhaven, ditmaal niet uit naam van bestraffing, maar uit naam van zekerheid.

De zondermeer hoogts repressieve situatie van onze vriend is u niet schijnbaar niet afdoende. Wij krijgen de indruk dat u er een probleem mee heeft dat een gevangene van uw inrichting zich niet in die mate onderwerpt, die u voorwendt. U buit uw situatie danig uit, om onze vriend alsnog te breken. Daar heeft u echter een langere adem voor nodig.

Wij hebben heel goed door hoe u onze vriend kwelt, en we zijn niet van plan het te blijven pikken.
We verwachten een spoedige opheffing van de verordening aangaande het scheidingsraam bij bezoeken.
Tevens verwachten we dat Jose Fernandez Delgado aan Duitse lessen kan deelnemen.


Hoogachtend


Powered by Greymatter