Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/16/2007: "Demonstratie in Brussel 17 juni"

De Vrije bereikt het verzoek aandacht te besteden aan de nationale demonstratie in Brussel voor een rechtvaardig asiel- en immigratiebeleid. Bij dezen - beetje laat, maar niet te laat.

affiche_mini (21k image)

Klik op meer

NATIONALE BETOGING

Voor een rechtvaardig regularisatiebeleid

17 juni 2007, 14 uur, Zuidstation Brussel

Vele duizenden mensen zonder papieren leven vandaag onder ons. Zij nemen deel aan het sociale leven, hun kinderen gaan naar school, zijn buren en vrienden, leveren vaak een onmisbare bijdrage aan onze economie. Wie hen persoonlijk kent, weet: deze mensen maken deel uit van onze samenleving. Alleen: ze hebben geen papieren om hier wettelijk te verblijven.

Hoewel wij er ons allemaal meer en meer bewust van zijn dat deze situatie niet kan blijven duren, is de paarse regering er de voorbije jaren niet in geslaagd dit probleem aan te pakken. De hervorming van de vreemdelingenwet in 2006 installeert geen rechtvaardig en duidelijk regularisatiebeleid. Voor de mensen zonder papieren verandert er weinig of niets. Zij blijven in dezelfde uitzichtloze situatie.

Als verenigingen, vakbonden en organisaties van mensen zonder papieren uit heel Belgie, willen wij een oplossing voor dit maatschappelijke probleem. We vragen een helder en doorzichtig systeem van regularisatie zodat mensen zonder papieren weten waar ze aan toe zijn en niet langer overgeleverd zijn aan de willekeur van een administratie. Een systeem met duidelijke regels en een onafhankelijke, gespecialiseerde commissie. We zijn er van overtuigd dat de hele Belgische samenleving wel zal varen bij zulk beter doordacht beleid.

We kunnen niet langer aanvaarden dat onze kennissen, onze vrienden, onze buren, ouders in de school van onze kinderen, moeten overleven zonder papieren en met heel weinig rechten. Wij willen dat zij hier een toekomst krijgen.

Daarom roepen we iedereen op mee te demonstreren in Brussel op 17 juni 2007 om de politieke partijen - die op dat moment zullen bezig zijn met de vorming van een nieuwe regering - duidelijk te maken dat zij nu eindelijk werk moeten maken van een rechtvaardig regularisatiebeleid.

Forum Asiel en Migraties, UDEP (vereniging van mensen zonder papieren), ACV-CSC, ABVV-FGTB


Powered by Greymatter