Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/09/2007: "Geloof in de G8"

In Groot-Brittannië is de nobele daad der zelbevrediging een bron van scheldwoorden: tosser, wanker en meer. Elders zit men daar niet zo mee (zelfs in de VS zijn die termen niet gebruikelijk).
Het is de gangbare aanduiding van Sir Bob Geldof van one-hit-wonder de Boomtown Rats (wie nog om hem zit te kwijlen zal zich toch alleen I don't like Mondays voor de geest kunnen halen) - Wanker of the year 2005. Gisteren hield hij een persconferentie...

bobbyg (9k image)
Klik op meer

..en hij had geen goed woord over voor de G8-conferentie: compleet kloten, een farce, er is geen draai aan te geven om dit goed te laten lijken. Zijn speeltje Hulp aan Afrika, waarom hij twee jaar geleden in Gleneagles aan de barricadenkant van de machthebbers stond, is een fopspeen gbeleken. Iederen met enig vertstand had hem dit kunnen vertellen: die lui zitten daar juist om de plundeirng van Afrika en de rest van de (Derde) wereld te organiseren. En Geldof blijft wel geloven in de goede wil van Blair en Brown, dus echt bekeerd is hij niet. Het is hem alleen niet bespaard dat hij nog enige geloofwaardigheid mocht behouden voor zijn reetlikkerij (kijk, dat is nu eens continentaal schelden-onder-de-gordel). Terwijl ik zijn foto laad wordt mij door Meekijkster hier toegevoegd: zie je wel dat je echt naar de kapper moet... Jaja...

Al met al: de staatsmedia zijn goed bediend met rellen, en de berichtgeving hierover heeft het eens te meer onnodig doen lijken aandacht te besteden aan de motieven van de toch echt zeer brede coalitie van tegenstanders van dit vertoon van de zeven hoogstontwikkelde industrielanden plus Rusland (zo wordt het steeds genoemd). Men was er als de kippen bij te vermelden dat de neonazi's ook tegen globalisering zijn en gingen demonstreren (zo schrijven de inktkoelies dat).

Ik ben nooit in den lijve bij een tophop geweest, maar heb mij in de vorm van acties in eigen streek (zo zal ik het maar noemen) altijd verbonden gevoeld en geweten met de beweging die zich bij deze toppen manifesteert. De staatsmedia (commerciële massamedia, desgewenst, de mainstream media) zijn blij met beelden van een potje rellen en verder stilstaan bij de kus van Bush aan Merkel en de dreigende taal van Poetin.
Over die dreigende taal - hier kon je de G8 in topvorm zien. Het kijkvolkje van de staatsmedia moet het voor zoete koek slikken dat de VS raketschilden neerzetten in Polen en Tsjechië - tegen aanvallen van Iran en Noord-Korea. Het publiek in de Vs en wellicht ook Europa, wordt stom genoeg geacht om dit te slikken. De Russiche regering speelde het spel niet mee, en denkt niet ten onrechte dat deze raketten tegen Rusland gericht zijn. Groot lawaai over de oorlogszucht van Poetin. Die vervolgens Azerbeidzjan "aanbiedt" als vervanging van Polen of Tsjechië - dicht bij Iran tenslotte, en ook dichter bij Noord-Korea. Interessant, zegt de Bushbende, maar we hoeven niet te verwachen dat Azerbeidzjan in plaats van Tsjechië en Polen komt. Het komt er ten hoogste bij. De Sowjetmonarchie Azerbeidzjan, die bol staat van de petroleum, is zelfs formeel niets gevraagd. Zo gaat dat, bij de G8.

Nog even voor de staatsmedia: de minimumeis van de G8-demonstranten is simpelweg democratie. voor de Azeri's - op diplomatiek niveau: zelfs dat abjecte regime zal gevraagd moeten worden hoe het deze koehandel vindt. Op het niveau van wat de media zo graag de burgers noemen: eerlijk algemeen kiesrecht en beslissingsrecht voor iedereen.
De maximale inzet: weg met het kapitalisme. Als we daar nou eens de toverformule voor hadden...
Dit economische stelsel implodeert weliswaar, maar het resultaat van die implosie is niet fraai en nog minder humaan dan wat er aan voorafging.

Saluut en bedankt aan allen die daar in de bossen en velden rond Rostock hun tegengeluid hebben laten horen.

1 Reactie


Je kan toch moeilijk verwachten dat Sir Paul mcCartney zich daar in die klamme bossen zou begeven smile

zei: Ferry op 09/06/2007 om: 16:53u


Powered by Greymatter